De kortste lijndienst ter wereld

8 hele minuten, zolang duurt de kortste internationale vlucht ter wereld, het leuke is deze mega korte lijnvlucht kun je boeken in Duitsland of Zwitserland.

Zou je met de auto van Altenrhein naar Friedrichshafen rijden dan is dat ruim 62 kilometer en heb je zeker een uur nodig. Door de lucht is deze afstand slechts één derde en met de snelheid van een vliegtuig erbij is het incl. opstijgen en landen slechts 8 minuten.

De vlucht over de Bodensee van Altenrhein naar Friedrichshafen wordt door de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij People’s Viennaline uitgevoerd.

Deze vlucht wordt niet uitgevoerd met zo’n klein vliegtuigje, nee, Peoples voert de vlucht uit met een Embraer 145 jet, een toestel met plaats voor 50 personen. Met een vluchttijd van nog geen 8 minuten is het internationaal gezien de kortste lijndienst ter wereld.

Wie trouwens denkt dat de vlucht een marketing truc is heeft het mis, het komt alleen wel verdomd goed uit, de vlucht van 8 minuten is namelijk een onderdeel van een de vaste lijndienst tussen Friedrichshafen en de Duitse Domstad Keulen.

Vanaf 2 november vliegt Peoples twee keer per dag tussen Altenrhein – Friedrichshafen en Köln/Bonn. een ticket voor deze vlucht begint vanaf € 179,- en wie alleen de vlucht van 8 minuten wil meemaken moet rekening houden met 40 euro enkele reis. Oja, dat is zonder koffie aan boord, daar is de vluchttijd echt te kort voor.

1 gedachte over “De kortste lijndienst ter wereld”

Plaats een reactie