Toeristenbelasting Mallorca?

Komt de toeristenbelasting er dan toch echt op Mallorca? Veel hoteleigenaren en ondertussen ook een minister zijn het niet met de plannen  voor een extra belasting eens.  Mallorca kan ieder jaar rekenen op meer toeristen en deze brengen een grote last met zich mee, het eiland barst tijdens het hoogseizoen letterlijk uit zijn voegen.  Mallorca heeft tijdens het hoogseizoen grote problemen met onder andere de afvalverwerking, de energie- en water voorzieningen op het eiland. Met de “Ecotaxa”  zoals de toeristen belasting wordt genoemd moet er geld in het laatje komen om deze problemen op te lossen.

Geen belasting voor kinderen

Families komen er met de toeristenbelasting goed vanaf, pas vanaf 16 jaar is de belasting verplicht. Met deze aanpassing van de wet wil de overheid voorkomen dat gezinnen niet meer naar het eiland in de Balearen komen.

Hoog- en laag seizoen

Om het ingewikkeld te maken voor zowel de aanbieders van accommodatie en de vakantiegangers zijn er twee verschillende periodes. De tarieven in het hoogseizoen welke loopt van 1 mei tot 31 oktober zijn het dubbele van het laag seizoen.

50 miljoen euro

De regering van Mallorca verwacht met de nieuwe belastingmaatregel ongeveer 50 miljoen euro binnen te harken, dit geld moet direct terugvloeien in de toeristische infrastructuur en betere milieu voorzieningen op het eiland.

Verschillende tarieven maken het ingewikkeld

Het voorstel zoals het er nu ligt is omslachtig en lastig uit te leggen, het komt er op neer dat de gasten van dure hotels (5 sterren) het meeste betalen, (€ 2 per nacht) en bezoekers van een berghut in de Traumuntara betalen slechts € 0,50 per nacht.

Passagiers van de populaire cruise schepen komen er goed vanaf, was eerst de bedoeling om ook hier € 2 te vragen voor een bezoek aan het eiland is dit terug gebracht naar € 1.

 

2 gedachten over “Toeristenbelasting Mallorca?”

Plaats een reactie