Geen cruises naar Turkije

Volgens diverse Duitse bronnen heeft één van de grootste Duitse cruise maatschappijen de routes naar Turkije aangepast.  Oorzaak van deze aanpassingen zijn de recentelijke aanslagen in Istanbul en de wens van vele gasten om de cruise om te boeken indien men wel naar de Turkije cruist.

Volgens een persvoorlichter van de cruise maatschappij hebben enkele duizenden klanten aangegeven de reis te willen annuleren indien men toch naar Istanbul zou varen. Sinds de golf van aanslagen in Turkije hebben meerdere cruise ondernemingen besloten om de havenstad niet aan te doen tijdens de cruises veel gasten vinden het veiligheidsrisico te groot en kiezen er liever voor om een andere bestemming aan te doen. Andere bestemmingen zijn bijvoorbeeld Athene en Mykonos.

De recentelijke aanslagen zijn pijnlijk voor het toerisme in Turkije, een onderzoek langs diverse reisbureaus gaf aan dat de boekingen voor reizen naar Turkije 25% achter lopen ten opzichte van vorig jaar.  Net als Egypte waar de boekingen op dit moment 30% achter lopen.

Focus op andere landen

Vakantie in eigen land,dat lijkt de tendens te worden voor 2015,  verder blijft men in 2016 vooral in de buurt en kiest voor landen als Duitsland (+28%),  Italië (+17%) en Spanje (+15%) Ook Oostenrijk zet zich als zomervakantie bestemming goed op de kaart. De procenten achter de landen zijn voorzichtige schattingen.

 

Plaats een reactie