hangslot + brug = eeuwige liefde?

In steeds meer steden kom je bruggen tegen welke zijn volgehangen met hangsloten, groot of klein, versierd of niet, maar één ding hebben ze gemeen er staat praktisch altijd een hartje op en de namen of initialen van twee geliefden van elkaar. De liefdesbruggen zij  de 2.0 versie van de boom waarin onze ouders een hartje in het boomschors sneden.

Recentelijk werden er beelden vanuit Parijs gedeeld van een brug waarbij de relingen werden aangepast, de brug zou anders bezwijken onder het gewicht van de duizenden slotjes. duizenden geliefden verkozen juist die ene brug in Parijs om te kiezen voor de eeuwige liefde.

Tijdens mijn reizen kom ik steeds vaker de liefdesbruggen of slotjes bruggen tegen. In Keulen bijvoorbeeld, achter de Dom van Keulen ligt de Hohenzollernbrucke, een spoorbrug over de Rijn, met aan twee kanten een wandel/fietspad. zover je kunt kijken hangen er aan deze brug slotjes. een prachtig gezicht en ik vind het een mooi gebaar.

 

1 gedachte over “hangslot + brug = eeuwige liefde?”

  1. Een vreselijk verschijnsel al die slotjes. Je ziet dit verschijnsel inmiddels op zoveel plekken. Wat mij betreft mogen ze er hoge boetes op gaan geven.

Plaats een reactie