Leuke attracties in Duitsland

Een leuke gevarieerde vakantie heeft niet altijd heel ver van huis te zijn. Neem nou onze oosterburen, een land met een grote variatie, zowel op het vlak van natuur als cultuur. Duitsland is een groot land waar veel te doen is.

Neuschwanstein
Iedereen kent wel de mooie kastelen die je in de attractieparken van Disney tegenkomt. Natuurlijk zijn deze kastelen ergens op geïnspireerd. In het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren vind je kasteel Neuschwanstein. Dit sprookjesachtige kasteel is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Duitsland en is gebouwd in 1869. Naast het sprookjesachtige uiterlijk heeft het kasteel natuurlijk de nodige verhalen en daarom is het ook zeer de moeite van een bezoek waard.

Kathedraal van Keulen
Keulen ligt op een zeer acceptabele afstand van onze landsgrenzen. Het absolute hoogtepunt van Keulen is ongetwijfeld de Kathedraal. De bouw hiervan startte in 1248 en uiteindelijk was de kathedraal voltooid in het jaar 1880. Dat is nog eens bouwproject te noemen. Door deze lange bouwperiode krijg je een mooie indruk van de verschillende stijlen die in de loop van de eeuwen werden toegepast. Breng zeker een bezoek aan Keulen en haar indrukwekkende kathedraal.

Berlijn
De Duitse hoofdstad heeft veel te bieden aan toeristen. Het is een ware magneet voor kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen. Daardoor is er een rijkelijk uitgaansleven ontstaan. De Brandenburger Tor en de restanten van de Berlijnse muur zijn slechts enkele van nog veel meer interessante bezienswaardigheden die in Berlijn te vinden zijn.

Dit is slechts een kleine greep van al het leuks dat er in Duitsland te zien is. Er is nog niet eens aandacht besteed aan bijvoorbeeld Europapark, het enorme pretpark in het zuidwesten van Duitsland of de nog middeleeuws aandoende plaatsen, zoals Rothenburg. Duitsland is een groot land en eigenlijk kan er per deelstaat wel een artikel besteed worden aan een klein overzicht van leuke dingen die er te zien en te doen zijn.

Plaats een reactie