Duitsland met de trein?

Wil je ontspannen aankomen op je bestemming? geen file stress, geen gezoek naar een parkeerplekje? Dan is de trein een goed alternatief.  Vanaf diverse stations in Nederland rijden zowel de Deutsche Bahn en de NS met comfortabele (hoogsnelheidstreinen) naar diverse Duitse steden zoals Berlijn, Keulen en Düsseldorf.

Groot voordeel met de trein

veel reizigers denken dat de trein langzaam is en dat het maar lastig is, dankzij de komst van de comfortabele hoge snelheidstreinen is dat al lang verleden tijd. In tegenstelling tot het vliegtuig kent de trein geen incheck balies waar je 2 uur van te voren dient te zijn, verder zijn veiligheidscontroles (nog) niet aan de orde en heb je geen gezeur met het wachten op je bagage.  De extra reistijd die je hebt met de trein is dus al snel teniet gedaan door alle extra handelingen en wachttijden op het vliegveld.

comfortabel en luxe

Wordt de ruimte in het vliegtuig steeds krapper en proppen de luchtvaartmaatschappijen steeds meer stoelen in een vliegtuig om zoveel mogelijk winst te maken in een trein is ruimte genoeg, desnoods kun je een drankje doen in één van de bistro wagons.

De trein brengt je snel op de plek van bestemming en in tegenstelling tot het vliegveld liggen de meeste treinstations in het hart van het centrum. Dus geen spannende taxi-ritjes waarbij je bent overgeleverd aan de grappen en grollen van de taxi chauffeur en geen gesleep met koffers in de metro of tram.

Berlijn is met de trein in ruim zes uur makkelijk bereikbaar via NS international, en de domstad Keulen is zelf in 2,5 uur bereikbaar vanaf Amsterdam met de ICE hoge snelheidstrein.

2 gedachten over “Duitsland met de trein?”

  1. Haha, de tijd van langzame treinen is inderdaad helemaal voorbij. In Duitsland en Frankrijk rijden de meeste treinen met snelheden tot wel 300 km/u. Binnenkort weer naar Keulen voor een paar dagen. Een prachtige stad en met de trein zit je er zo! Heb voor ongeveer € 45 een retourtje gekocht dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

  2. Trein is absoluut het juiste vervoersmiddel voor bestemmingen aan de grens in Duitsland en België. Voor Frankrijk zijn bijna alle bestemmingen goed te bereiken met de trein, vanwege de uitstekende samenwerking tussen Thalys en TGV (echt een aanrader).

Plaats een reactie