New York City’s Central Park

Central Park is het grote stadspark gelegen op het eiland Manhattan in New York City. Met circa 25 miljoen bezoekers per jaar is Central Park het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Aan het begin van de 19e eeuw groeide het aantal inwoners van New York opzienbarend snel; in ruim 30 jaar verviervoudigde het aantal New Yorkers. Om te kunnen ontsnappen aan het chaotische stadsleven ontstond er een steeds grotere behoefte aan een plek van rust. Na een periode van 16 jaar aanleggen kon Central Park in 1859 worden geopend. Tot op de dag van vandaag is het 341 hectare grote park erg populair onder toeristen en natuurlijk de inwoners van New York zelf.

Bezienswaardigheden

In Central Park zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Bovenop Vista Rock staat het Belvedere Castle. De top van dit kasteel dat gebruikt werd in de film De Smurfen uit 2011 is het hoogste punt van Central Park. Vlakbij 5th Avenue kun je pinguïns en ijsberen bekijken in Central Park Zoo. Deze dierentuin is het thuis van meer dan 150 verschillende diersoorten. De dierentuin is opgedeeld in drie verschillende klimaatzones; je vindt hier een zone met het poolklimaat, één met een gematigd klimaat en een zone waar een tropisch klimaat heerst.
Eén van de meest romantische plekken in het park is Shakespeare garden. In deze tuin groeien alleen planten en bomen die in de werken van deze schrijver voorkomen. Verspreid door de tuin liggen bronzen plaquettes met quotes uit zijn werken.
Central Park is het gehele jaar te bezoeken. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Tijdens de lente is het heerlijk om op het gras te liggen en te genieten van de eerste zonnestralen van het jaar terwijl om je heen alle planten en bomen in bloei raken. De zomer is bij uitstek geschikt om door te brengen langs het water. Tijdens het najaar is het genieten van de sprookjesachtige herfstkleuren en tijdens de winter kun je de ijzers onderbinden en een rondje schaatsen op één van de schaatsbanen.

Plaats een reactie