De ezeltjes van Lindos

Wie de Akropolis van Lindos wil bezoeken die kan naar boven wandelen. Dat is geen enorme uitputtingsslag, maar zeker op warme dagen zou je willen dat je dit niet te voet af zou hoeven leggen. Nou is er een alternatief. Nee, geen lift of kabelbaan, maar ezels. De ezeltjes van Lindos worden al jarenlang ingezet om toeristen naar boven en beneden te brengen. Een ritje op de rug van een ezel kost je 5 euro.

Voor het geld hoef je het niet te laten. De vraag is wel of je de ezels er een plezier mee doet. Ik zie mensen van naar schatting meer dan honderd kilo op de rug van een ezeltje naar boven gaan. Ik vraag me dan af of die arme beestje hier wel op gebouwd zijn. Is de last van een corpulente toerist niet teveel van het goede voor een ezel?

Ik ben misschien teveel een dierenvriend en zie daarom in elke vorm van dieren inzetten om toeristen te plezieren wel iets van dierenmishandeling. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of deze vorm van transport, die ook wel ‘Lindos Taxi’ genoemd wordt daadwerkelijk onder de categorie dierenmishandeling valt, maar ik doe er in ieder geval niet aan mee. Ik heb de wandeling naar de Akropolis van Lindos lekker te voet afgelegd.

1 gedachte over “De ezeltjes van Lindos”

Plaats een reactie