Criminaliteit op Ibiza

Zoals in elk toeristenoord komt er ook op Ibiza criminaliteit voor. Vooral op de weekmarkten en de hippiemarkt is het oppassen geblazen voor de zogenaamde kleine criminelen zoals tasjesdieven en zakkenrollers. In het eerste kwartaal van 2015 steeg de criminaliteit in de stad Ibiza met liefst 5,2% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. De stijging van de criminaliteit op Ibiza werd voornamelijk veroorzaakt door een stijging in het aantal overvallen en inbraken. Laat dus nooit waardevolle spullen onbeheerd achter. Het is ook niet verstandig om met dure accessoires te pronken. Maak in je hotel ook altijd gebruik van een kluisje voor waardevolle papieren, spullen en belangrijke documenten.

Waar nog meer op te letten

Ook de charmante rozenverkopers op de stranden en terrassen kunnen een dubbele agenda hanteren. Ze zullen je in de meeste gevallen in ieder geval proberen af te zetten. In andere gevallen zullen ze je zelfs proberen te bestelen. Neem ook nooit teveel contanten mee als je de stad in gaat; ook creditcards kun je het beste veilig in een kluis opbergen. Iets wat niet echt onder criminaliteit op Ibiza valt, maar wat wel de moeite van het vernoemen waard is, is het zogenaamde ‘balconing’. Het via het ene appartement naar het andere klimmen via het balkon is vooral populair onder jongeren, maar is levensgevaarlijk en heeft al aan meerdere personen het leven gekost.
Echt zware criminaliteit op Ibiza komt nauwelijks voor. Er zijn hier in het verleden wel terroristische aanslagen gepleegd, maar de kans hierop is op het moment erg klein. Al met al heerst er een relaxte sfeer, maar zoals eerder genoemd komt er ook op Ibiza criminaliteit voor. Wees hier alert op. Wanneer een bepaalde plek niet goed aanvoelt, vertrouw dan op je intuïtie; voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Huurauto niet afsluiten

Dit zomerseizoen zijn er al zoveel huurauto’s opengebroken dat autohuurders al aanraden om de auto’s niet op slot te doen. Zorg er dan wel voor dat er echt niets te halen valt uit de auto. Vooral bij auto’s die bij de vele baaien en stranden geparkeerd staan worden de autoruiten vaak ingetikt om de inhoud buit te maken.

Plaats een reactie