Sauna review: Thermen Bussloo

Maandelijks bezoek ik wel een Sauna of een thermen complex in Nederland, Duitsland of Oostenrijk. Afgelopen weekend bezocht ik Thermen Bussloo in de gemeente Voorst tussen Apeldoorn en Deventer in.

Ik bezocht de thermen Bussloo als een groupon deal, waarbij een overnachting en 2 dagen volledig gebruik van alle sauna voorzieningen waren inbegrepen.

We beginnen bij het begin:

De ontvangst

In een zeer ruime foyer wordt je zeer spontaan en uiterst vriendelijk ontvangen, na het uitwisselen van de persoonlijke gegevens krijg je een rode armband en een toegangspas voor de hotelkamer overhandigd. Met de rode armband kun je in de sauna gebruik maken van je persoonlijke locker en reken je zonder portemonnee af in alle horeca gelegenheden in de thermen.

De Kamer

De hotelkamer is zeer ruim opgezet, de queensize Auping boxspring ligt heerlijk en is rijkelijk voorzien van kussens. Het klimaat van de kamer is individueel te regelen en kan zelfs worden uitgeschakeld, wat prettig is omdat het snel erg fris wordt op de kamer. De douche is waanzinnig de enorme regendouche is heerlijk en wat ik verder ideaal vond was de aparte toilet op de kamer. Verder is de kamer voorzien van een grote flatscreen TV met meer dan genoeg TV-zenders. Ook een kluis is aanwezig op de kamer waar met gemak een laptop in past. De minibar is er eentje met een handleiding, dankzij een ingenieus systeem weet de receptie direct wat je pakt en dat wordt automatisch afgerekend. De prijzen van de minibar zijn zoals gebruikelijk overprized.

De Thermen

De echte sauna liefhebber kan zijn hart ophalen en dat heb ik dan ook zeker gedaan, om alle sauna’s te bezoeken is één dag absoluut niet voldoende. Vooral buiten in de prachtig aangelegde tuin vindt je een scala aan sauna’s met diverse thema’s maar ook diverse temperaturen. Wat de thermen ideaal maakt voor de niet zo ervaren sauna ganger. Mijn favoriet zijn de Himalaya Sauna met zoutmuur en het Saltarium dankzij het hoge zout gehalte in de lucht heeft het een goed effect op de luchtwegen en de huid. De grotere sauna’s in het complex lenen zich uitstekend voor opgietingen. Echter heb ik geen zin om ruim een half uur in de rij te moeten staan om een opgieting mee te maken.

De Thermen zijn zeer schoon, de voorzieningen verkeren in een uitstekende staat. Helaas heeft het complex wel te maken met haar gebruikers die niet zo netjes omgaan met sigaretten peuken, deze vond ik op diverse plekken, dat zegt echter niks over het park eerder over de bezoekers.

Horeca voorzieningen

rekening busslooDe kwaliteit van dat wat wordt aangeboden is hoog maar dat geldt ook voor de prijs, bijna € 2,85- voor een cappuccino en € 4,25 voor een biertje vind ik aan de hoge kant. Een eenvoudig lunchgerecht krijg je niet onder de 10 euro. zowel het lunchbuffet als het dinner buffet bieden voor iedereen genoeg keuze. Ook deze zijn echter behoorlijk aan de prijs, echter is de kwaliteit zeer hoog.

Iets eten kan op verschillende plekken, zowel de lounge als N-joy restaurant bieden een toepasselijke kaart en de porties zijn meer dan voldoende.

De Brasserie midden in het park heeft een ruime keuze aan Italiaanse gerechten waaronder pizza’s en pasta.

Tips

  • Let goed op aanbiedingen bij bijvoorbeeld Groupon of de website van thermen Bussloo zelf. een beetje googlen levert direct een leuke korting op. Ondanks dat blijft een dagje thermen een prijzige aangelegenheid. Ons dagje Thermen inclusief overnachting kwam uit eindelijk uit op € 280,-
  • De club sandwich voor € 12,50 is erg lekker en komt met een riante portie frites, en is voor een lichte lunch makkelijk te delen.
  • De badkleding dagen, zijn een no-g0 voor echte sauna liefhebbers, tenzij je graag alles wilt weten over de nieuwe pedicure in het dorp, of alle details over die “lekkere”  voetbaltrainer wilt horen. Deze dagen vinden plaats op de tweede en laatste dinsdag van de maand.

1 gedachte over “Sauna review: Thermen Bussloo”

  1. Als sauna en eetgelegenheid redelijk maar veel te druk met lange wachttijden. Helaas trekt Thermen zich niets aan van maatschappelijk en natuurlijk belang. In de Berendonck hier bij Nijmegen is een enorm natuurgebied gesloopt voor de aanleg van haar nieuwe sauna. Ondanks enorm verzet van de plaatselijke bevolking. Terwijl op 9 mei 2017 een beroep bij de Raad van State behandeld wordt is desondanks doorgegaan met deze natuursloop. Vanwege drukte, en natuur-onvriendelijkheid (voor de echte vakanties en trips is mooie natuur een must en geen gesloopte natuur) een 1.

Plaats een reactie