Nieuwe cruise terminal Hamburg

Cruisen is nog nooit zo populair geweest als nu, en dat blijkt wel dat in verschillende havens de infrastructuur om een groot cruise schip te ontvangen niet compleet of toereikend genoeg is om alle passagiers te ontvangen (ontschepen volgens het nautische woordenboek)

Afgelopen dinsdag ( 9 juni j.) werd in het zuidelijke havengebied van Hamburg aan de Kronprinzkai auf Steinwerder de derde passagiersterminal van Hamburg officieel geopend.  De terminal is geschikt voor ruim 8.000 passagiers.

In 2015 verwacht de havenstad Hamburg meer dan 160 cruiseschepen te ontvangen en ruim 525.000 te ontvangen. Dat ligt iets lager dan 2014, toen telde de havenauthoriteiten ruim 189 cruiseschepen en 589.000 bezoekers.

Hamburg is als vertrek of eindpunt zeer interessant voor Nederlanders, de ligging van de haven is slechts enkele uren rijden vanaf Nederland en de voorzieningen in de stad zijn super.

Hamburg is al stad ook booming, de Duitse havenstad ontwikkeld zich in een rap tempo uit tot een geduchte concurrent van Duitse steden zoals Berlijn, Keulen en München. Vooral

Plaats een reactie