Een A380 besturen in Dubai

Al sinds mensenheugenis is de grootste droom van de mens om zelf te kunnen vliegen. Zover zijn we nog steeds niet, maar het besturen van een vliegtuig komt al aardig dichtbij. Omdat hier een jarenlange training voor nodig is blijft ook dit niet voor iedereen weggelegd. Tegenwoordig kun je echter wel in een simulator een heuse A380 besturen. Daarvoor moet je in Dubai zijn!

De A380 simulator van Emirates staat in The Village op de begane grond van de Dubai Mall en biedt je de mogelijkheid te ervaren hoe het is om de grootste jumbojet ter wereld te besturen. Voordat je vertrekt kun je kiezen uit het tijdstip op de dag waarop je wilt vliegen en de weersomstandigheden tijdens je vlucht. Je hebt de keuze uit verschillende vliegroutes en vliegt vanaf één van de grote luchthavens. Je kunt hierbij onder andere kiezen uit: Hong Kong, Londen, Parijs en Amsterdam. Omdat het besturen van een jumbojet nogal wat om handen heeft word je tijdens je vlucht begeleid door een ervaren instructeur die je precies vertelt wat je moet doen en wat je beter kunt laten.
Voor een vlucht van 30 minuten dien je wel diep in de buidel te tasten. Tijdens de ‘goedkope’ momenten betaal je omgerekend ruim 65 euro, tijdens de piekmomenten (in de middag en avond, in het weekend en op feestdagen) betaal je ruim 115 euro. Gelijktijdig met de opening van de A380 simulator werd de Emirates shop geopend. Wereldwijd de tiende winkel van deze maatschappij en de eerste die zich in een winkelcentrum bevindt. In deze winkel kun je alle spullen die gelinkt zijn aan de maatschappij aanschaffen. Zo kun je hier onder andere voetbalshirtjes kopen van topclubs zoals Arsenal, AC Milan, Paris Saint Germain en Real Madrid.

De A380 simulator is geopend van zondag tot en met woensdag van 10:00 tot 22:00 en van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 0:00.

Plaats een reactie