Antwerpen Proeft té succesvol?

Soms kunnen evenementen weleens aan hun eigen succes ten onder gaan. Zo probeerden we enkele weken geleden een foodtruckfestival in Breda te bezoeken waar de wachtrijen op sommige plekken tot ene uur opgelopen waren en mensen hun drinken maar bij de plaatselijke Albert Heijn gingen halen. Gisteren bezochten we de openingsdag van culinair festival Antwerpen Proeft en hadden het idee dat dit geweldige evenement wat problemen had door haar eigen succes.

Hemelvaartsdag en aanvankelijk een heerlijk zonnetje zorgden voor een enorme opkomst bij de 2015-editie van Antwerpen Proeft. Het was dringen geblazen bij de vele stads waar restauranthouders uit Antwerpen en omstreken de bezoekers prachtige en heerlijke creaties verkochten. Tegen het einde van de middag, toen het inmiddels al was gaan regenen, begon het succes duidelijk haar tol te eisen. Bij een aantal stands waren de meest gewilde gerechten al uitverkocht, waardoor liefhebbers er naast grepen. Eén stand (Ballywood) was zelfs onbemand toen wij chicken tikka wilden halen. Toen ze weer terug waren, was de wachttijd zo groot dat we dit Indiase kipgerecht maar overgeslagen hebben en voor een portie sushi van Zaowang zijn gegaan.

Wie vandaag, morgen of overmorgen nog naar Antwerpen Proeft gaat die zouden we aan willen raden om bijtijds te gaan om te voorkomen dat je bij sommige stands ‘nee’ te horen krijgt.

1 gedachte over “Antwerpen Proeft té succesvol?”

  1. Ach die foodfestivals ik vind het enorm gezellig en leuk, alleen dat wachten. dat is de doodsteek van het succes. Foodtrucks die na een uur al uitverkocht zijn, goed voor de ondernemer maar wat een deceptie voor de bezoeker.

Plaats een reactie