Unieke bar op Aruba

Aruba is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je ziet dat Nederland en Aruba al een eeuwenoude band hebben. Er zijn ook nog plekken waar de lange relatie tussen Aruba en Nederland nog altijd te beleven is. Een mooi voorbeeld hiervan is Charlie’s Bar. Misschien niet meteen een naam die bellen doet rinkelen, maar op Aruba is het een begrip.

Familie Brouns

Het is inmiddels ruim 70 jaar geleden dat Carles en Marie Brouns, een Nederlands koppel, in 1941 Charlie’s bar opende. De bar is gevestigd in San Nicolas, niet ver van de locatie waar tot 2012 een olieraffinaderij stond. Sinds 1941 is de bar overgegaan van generatie naar generatie. Inmiddels is het al de derde generatie Brouns die de scepter zwaait over de fraaie en beroemde bar.

Inrichting

Bij Charlie’s bar zal je nergens nog een stukje van de muren zien. Het gebouw hangt vol met spullen. Alleen al hierom is een bezoek aan deze bar de moeite waard. Je kunt hier 100 keer komen, maar nog steeds zul je nieuwe dingen ontdekken waar je oog nog nooit eerder op gevallen is. Een wonderbaarlijk verzameling van spullen decoreert het interieur van de Bar.

Eten en drinken

Zoals de naam Charlie’s bar al doet vermoeden, kun je er heerlijk genieten van bijvoorbeeld een ijskoud glas bier en nog veel meer voortreffelijke drankjes. Het zijn niet alleen de drankjes die Charlie’s bar al een soort van aangename huiskamer maken, ook hebben ze een prima menukaart. Niet al te groot maar met heerlijke gerechten zoals Surf’n Turf, hamburgers en nog andere lekkernijen. Het is er bovendien altijd gezellig en op een bepaalde manier huiselijk. Iets wat heerlijk is wanneer je ver van je eigen huis en haard bent.

Plaats een reactie