Zoo van Lille

We hebben het al wel eens vaker gehad over de fantastisch verassende stad Lille, in het noorden van Frankrijk. Een verassende stad omdat er zoveel te doen. Zo is er bijvoorbeeld een mooie oude binnenstad met prachtige gebouwen. Ook zijn er tal van musea en ook als winkel stad heeft Rijsel haar bezoekers enorm veel te bieden. Alleen dit maakt Lille al een hele leuke bestemming voor een stedentrip. Lekker dicht bij huis en er is veel te beleven en te doen. De stad heeft zelfs zijn eigen dierentuin.

Ligging
De dierentuin is eigendom van de gemeente Lille en ligt in het ‘Bois de Boulogne’ dat deel uitmaakt van het stadspark rondom de ‘Citadelle’ van Lille. Dit alleen maakt het al leuk om een bezoek aan de dierentuin te combineren met een bezoek aan de Citadelle, die ook zeker de moeite van het bezoeken waard is. Deze staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Bovendien is de zoo ook een stadsdierentuin, waardoor de ligging prima te combineren met nog andere activiteiten in de stad Lille.

Gratis
Iets wat menig Nederlander als muziek in de oren zal klinken is dat de Zoo gratis toegankelijk is. Zoals eerder al gezegd is de dierentuin eigendom van de gemeente en is er gekozen om het toegankelijk te houden voor al het publiek. De dierentuin telt in totaal 300 dieren onderverdeeld in 80 verschillende soorten. Al met al dus best een leuke bestemming voor het hele gezin.

De publiekstrekkers
Naast de gratis entree heeft de zoo van Lille nog een aantal specifieke publiekstrekkers. Bijvoorbeeld ‘La maison tropicale’ , een gebouw met kleinere tropische diersoorten. In ‘Le parc Amerique du Sud’ vind je dan weer allemaal Zuid-Amerikaanse diersoorten. Zo krijg je toch een vrij unieke verzameling van dieren voorgeschoteld.

Als je in Lille bent is de dierentuin zeker de moeite van het bezoeken waard.

Plaats een reactie