Royal Mile

Zoals de titel al doet vermoeden gaan we het over iets Koninklijks hebben. Dat is toch de naam die een aaneenschakeling van straten van de ‘Old Town’ van Edinburgh gekregen heeft. Het gaat hier om het zogeheten centrum van de stad aan de Schotse Noordzeekust. De Royal Mile is de hoofdstraat die vanaf het hoger gelegen ‘Castle Rock’ loopt tot aan het Koninklijke paleis ‘Holyrood Palace’. De eindbestemming van deze weg heeft dan ook alles te maken met de naam ‘Royal Mile’. Naast de hoofdweg zijn er ook nog een aantal andere straten die aansluiten en daarmee tot de ‘Royal Mile’ vervolledigen. Tezamen maakt dit de ‘Royal Mile’ het kloppend hart van het centrum van Edinburgh.

Wat kun je er vinden

Wat maakt de ‘Royal Mile’ het kloppend hard van de ‘Old Town’ van Edinburgh? Natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die langs dit traject te bewonderen zijn, maar ook de vele winkels en horecagelegenheden. De bruisende locatie waar altijd wat te doen is. Of je cultuur wilt snuiven, wilt winkelen of lekker wilt genieten van een drankje. Op de ‘Royal Mile’ kan het allemile (grapje hoor) .

Cultuur

Voor de cultuurgenieters kun je onder andere jezelf laten vermaken op ‘Castle Rock’ Dit hoger gelegen deel van de stad Edinburgh geeft naast een mooi een uitzicht ook de mogelijkheid om ‘Edinburgh Castle’ eens van dichterbij te bewonderen. Uiteraard is het Kasteel ook te bezoeken, iets wat zeker de moeite waard is. Je waant je werkelijk terug in de tijden van de legende van Arthur en de ridders van de ronde tafel. Aan de andere kant van de ‘Royal Mile’ ligt Holyrood Palace. Dit is één van de vele paleizen die gerelateerd zijn aan het Britse Koningshuis. Ook dit paleis is te bezichtigen. Bovendien zijn hier ook regelmatig thematische exposities. Aan deze kant van de ‘Royal Mile’ staat ook het nieuwe gebouw van het ‘Schotse Parlement’, een mooie plaats waar oude en nieuwe architectuur een hervonden cohesie vormen.

Winkelen en horeca

Op de ‘Royal Mile’ is het ook aangenaam winkelen. Bijna alle grote merken hebben hier wel vestigingen. Daarnaast vindt je natuurlijk ook typisch Schotse winkels en zelf winkels die je alleen in Edinburgh tegenkomt. Daarnaast kun je genieten van al het heerlijks dat de Noordzee te bieden in één van de restaurants of lekker genieten van een glas whisky op een terras; als het natuurlijk niet regent.

Whisky

Van alle winkels moeten we zeker even stilstaan bij ‘Royal Mile whisky’s’. Deze winkel; staat bekend om een ruime collectie van de beste Schotse whisky’s. Bovendien worden er regelmatig proeverijen georganiseerd zodat je eens kennis maken met beroemde Schotse Whisky’s waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen. Uiteraard kun je ook genieten van Whisky in één van de vele whiskybars die aanwezig zijn in Edinburgh.

 

Plaats een reactie