Aangepaste visum regels Egypte

Buitenlandse toeristen met bestemming Egypte dienen binnenkort over een visum te beschikken om naar Egypte te reizen,. Eeen visum kun je makkelijk aanvragen via de Egyptische ambassade en hopelijk binnenkort ook online.

Deze maatregel gaat in op 15 mei 2015, en is in eerste instantie alleen voor individuele reizigers, volgens een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Buitenlandse zaken.  Het vreemde aan deze visumplicht is dat deze niet geldt voor reizigers in een groep, en kunnen een visum kopen bij aankomst in het land zelf.  De reden dat individuele reizigers voorafgaand de reis een visum voor Egypte moeten aanvragen ligt bij de uitvoerige controles die worden uitgevoerd op individuele reizigers om te voorkomen dat radicale personen Egypte gebruiken als doorreis land voor de brandhaarden in Syrië en Irak.

Toeristen die met een groep reizen hebben weinig te doen met deze maatregel, de toeristische industrie is in Egypte één van de best lopende industrieën en zorgt voor veel banen en inkomsten.

De gegevens van de Egyptische Ambassade in Nederland vind je op de site van de Rijksoverheid

1 gedachte over “Aangepaste visum regels Egypte”

  1. Stelletje mafkezen. Ze moeten blij zijn met iedere toerist die naar dat land wil gaan en dan willen ze nu dit soort drempels op gaan voeren?

Plaats een reactie