Hoge boetes bij beschadigen Colosseum

Twee Amerikaanse toeristen van 21 en 25 scoorde afgelopen weekend een pittige boete. Het schijnt namelijk erg populair te zijn om je naam in de muren van het colosseum van de Italiaanse hoofdstad te krassen, en dat wordt niet op prijs gesteld.

Beide dames werden betrapt toen zij op de bovenste etage de namen in 8 cm hoge letters in het zachte kalkzandsteen van het historische monument aan het krassen waren. Beide dames werden direct vast genomen door de Carabinieri.

ondanks de duizenden excuses die beide dames hebben aangeboden komen ze er niet snel vanaf, het toebrengen van schade aan historische bouwwerken wordt in Rome namelijk zwaar bestraft (daar weten een aantal Rotterdammers ook alles van) volgens een woordvoerder moeten de dames rekening houden met boetes in de hoogte van 20.000 euro.

De Italiaanse politie wil met dit soort mega bedragen een signaal afgegeven dat het aanbrengen van schade hoe klein dan ook zwaar wordt bestraft.

Enkele maanden geleden werd een Russische toerist ook bestraft voor het krassen van zijn initialen in het kalksteen van het Colosseum.  Volledig terecht in mijn optiek, het doelbewust beschadigen van gebouwen met een ongekende historische waarde is ontoelaatbaar.

Plaats een reactie