Winkelen in Dublin

Wie op zoek is naar een echte winkelstad denkt in eerste instantie waarschijnlijk aan steden als Parijs, Londen en Milaan. Wat veel mensen echter niet weten is dat het ook fantastisch winkelen is in Dublin. De Ierse hoofdstad heeft veel te bieden op het gebied van mode, vintage en gadgets. In het Powerscourt Townhouse Shopping Centre bijvoorbeeld vind je allerhande ketens van de internationaal bekende namen.

Winkelstraten

Eén van de meest bruisende straten om te winkelen in Dublin is Grafton Street. Deze straat is gevuld met luxe internationale ketens en fameuze Ierse winkels zoals Brown Thomas. In de zijstraatjes van Grafton Street vind je verassende boetiekjes en muziekwinkels. De meeste zijstraatjes komen uit op de meest gezellige terrasjes die worden opgeleukt door Ierse straatmuzikanten en bloemenventers.

Henry Street is een andere bekende straat om te winkelen in Dublin. Hier vind je grote warenhuizen zoals Marks & Spencer en Arnotts. Verder beschikt deze straat over een tweetal winkelpassages: Jervis Shopping Centre is een immense passage en in Ilac Centre vind je vooral de goedkopere winkels.

Wil je liever winkelen in Dublin in een echte Ierse winkel? Bezoek dan Kilkenny Shop. Deze winkel is gevestigd aan Nassau Street vlakbij het Trinity College en de National Gallery of Ireland. Deze winkel verkoopt alleen spullen die in Ierland gemaakt zijn en je kunt hier werkelijk van alles krijgen. Van sieraden tot boeken en van sjaals tot kandelaars, niets is te gek.

Koopjes

Naast de duurdere segmenten zijn er een aantal mogelijkheden om spotgoedkoop te winkelen Dublin. Het beste voorbeeld hiervan is wel Penneys. Deze winkel is veruit de goedkoopste op het gebied van kleding, accessoires en huis-, tuin- en keukenspulletjes. Een broek koop je hier al vanaf €6,- en voor een paar schoenen leg je ongeveer een tientje neer.

Kortom, ben je op zoek naar een stad om in te winkelen en wil je weleens iets anders dan de populaire winkelsteden? Ga dan eens winkelen in Dublin. Naast het feit dat de Ieren een erg gastvrij en vrolijk volk zijn vind je hier op winkelgebied vrijwel alles wat je hartje begeert.

2 gedachten over “Winkelen in Dublin”

  1. Waarom zou ik in hemelsnaam naar Dublin vliegen als ik prachtige winkelsteden zoals Keulen, Düsseldorf, Antwerpen en Parijs op rij-afstand heb liggen? Ik ben niet overtuigd.

  2. De Ieren zijn erg vriendelijk en weten nog wat service is, dus ik ga regelmatig die kant op. Alleen jammer dat dat vreselijke primark zo oververtegenwoordigd is in de Engeland en Ierland

Plaats een reactie