Herkenbare straatkunst van ROA

Vorige week was is op persreis in het Belgische Gent. Tijdens deze trip hebben we een tocht gemaakt langs verschillende graffiti in Gent. Nadat ik een fotoreportage over de graffiti in Gent publiceerde, had ik vrijwel meteen Jeroen aan de lijn. Jeroen is mijn ‘partner in crime’, waar ik tientallen reissites mee maak. Hij herkende een werk van ROA, een Gentse straatkunstenaar. Het leuke is dat hij geen werk van ROA in Gent gezien had, maar in Gambia.

Wide Open Walls

ROA heeft onder het mom van het Wide Open Walls project van de Brit Lawrence Williams een paar muren met graffiti bespoten. Net als in Gent is hierin de ROA-signatuur zichtbaar: grote afbeeldingen van dieren in zwart-witte tinten, die meer op een schilderwerk lijken dan op een traditionele graffiti. Het is dan ook niet gek dat Jeroen direct zag dat in Gambia dezelfde kunstenaar aan het werk is geweest als in Gent. Jeroen was afgelopen najaar op persreis in Gambia. Dat de graffiti van ROA veel indruk maakte op Jeroen blijkt uit het feit dat hij één van zijn werken gebruikt heeft op de pagina bezienswaardigheden in Gambia.

Meer Roa

Ook in andere steden wereldwijd kun je werken van ROA bewonderen. Zo kun je in de Australische stad Fremantle een 25 meter lange buidelmiereneter bewonderen, in de Spaanse stad Zaragoza een groot konijn, in de New Yorkse wijk Brooklyn diverse skeletten en in Keulen diverse dode dieren. ROA is een veelgevraagd artiest op street-art festivals in Europa en ver daarbuiten.

straatkunst-roa-gent3
graffiti van ROA in Gent

roa
graffiti van ROA in Gambia

roa-3
nog een graffiti van ROA in Gambia

roa-2
en nog een derde kunstwerk in Gambia

Plaats een reactie