Kunst in Florence

Nergens ter wereld is er per vierkante meter zoveel kunst te vinden als in de Italiaanse stad Florence. De bakermat van de Renaissance is dan ook ontzettend populair als vakantiebestemming. De enorme hoeveelheid kunstschatten heeft de stad Florence voornamelijk te danken aan de invloedrijke familie De Medici. Deze familie haalde voornamelijk in de 15e eeuw ontzettend veel kunst naar Florence en bepaalde dat deze stukken de stad nooit meer mochten verlaten.

Het kleine centrum van Florence staat vol met de meest prachtige gebouwen, beelden en fonteinen. Als je niet oppast struikel je over de kunst. Er is zelfs een syndroom naar vernoemd: het Stendhal syndroom dat is vernoemd naar een Frans schrijver die in de 19e eeuw letterlijk bevangen raakte door de hoeveelheid kunst die hij tijdens zijn bezoek aan de stad zag.

Schilderijen

Naast het feit dat Florence op zich al een kunstschat is kun je er diverse musea bezoeken. Wanneer je geïnteresseerd bent in de schilderkunst bezoek dan zeker de Galaria Palatina. In dit museum is een deel van de indrukwekkende schilderijenverzameling van de familie De Medici te vinden. Alle kamers in het museum hangen van boven tot onder vol met schilderijen. Een ander zeer populair museum is de Galleria Degli Uffizi. Hier kun je onder andere de Geboorte van Venus van Boticelli bewonderen. Wanneer je dit museum wilt bezoeken kun je dit het beste van tevoren reserveren. Plan je reservering bij voorkeur aan het einde van de dag wanneer de meeste dagjesmensen weer zijn vertrokken; op deze manier heb je ook echt de ruimte om de schilderijen te bewonderen.

De drukte ontlopen

Omdat de stad zoveel te bieden heeft en het centrum vrij compact is, is het in Florence altijd druk, erg druk. Om de drukte te ontlopen kun je de stad het beste buiten het hoogseizoen bezoeken. Van november tot en met januari is het relatief rustig in Florence. Heb je niet de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen af te reizen bezoek de musea dan vanaf 16.00u. Kijk van tevoren of je bij de verschillende bezienswaardigheden kunt reserveren; dit kan je al gauw enkele uren wachten besparen.

2 gedachten over “Kunst in Florence”

  1. Florence en kunst? Geef mij Sicilië maar. Rauwer, Italiaanser en veel lekkerder eten. Florence is een groot openluchtmuseum.

Plaats een reactie