Wandelen op Mallorca

Mallorca wordt de laatste jaren door steeds meer wandelaars ontdekt. Het eiland in de Middellandse Zee biedt een aantal spectaculaire wandelingen die je ver weg van de toeristische trekpleisters door de mooiste gebieden leiden. Vooral aan de westkant van het eiland, in de Serra de Tramuntana bergen word je getrakteerd op prachtige vergezichten en wonderlijk natuurschoon.

Rondwandelingen
Er zijn verschillende rondwandelingen te maken op Mallorca. Een echte bergwandeling is de Tossal Verds, een wandeling van ongeveer 13 kilometer. Vanaf het stuwmeer Cuber loop je de bergen in; na een afdaling naar een diepe vallei word je getrakteerd op een wijds uitzicht. De wandeling leid je vervolgens door een mooi eikenbos om weer terug te keren bij het stuwmeer.
La Trapa is een heen en terugwandeling naar het trappistenklooster La Trapa. Deze wandeling leidt je over goed te bewandelen voetpaden langs de ruige westkust van Mallorca. Vooral in het voorjaar, wanneer de flora in bloei staan is het hier schitterend om te wandelen.

Lange afstandswandelingen
Op Mallorca vind je ook een tweetal lange afstandswandeling; de GR 221 en de GR 222. De populairste van deze twee wandelingen is de GR 221 die loopt van Port d’Andratx in het zuiden over de bergkam naar Pollença in het noorden van Mallorca. Deze wandeling beslaat in totaal ongeveer 135 kilometer. Ga er bij je voorbereidingen vanuit dat je een dag of 7 nodig zult hebben om deze wandelen te maken. De wandeling loopt grotendeels over keien die glad kunnen zijn wanneer het geregend heeft. Onderweg kom je pittoreske dorpjes, schitterende vergezichten en prachtige bossen tegen. Voor de liefhebber van lange afstandswandelingen is dit een echte aanrader.

Beste wandelperiode
Op Mallorca kan het in juli en augustus erg heet worden, geen prettig wandelweer. De eerste maanden van het jaar zijn doorgaans erg regenachtig en dus ook geen aanrader. De beste maanden om te gaan wandelen op Mallorca zijn maart, april, oktober en november. In mei en september is het qua weer ook goed wandelen op Mallorca, maar dit zijn de drukste maanden. Tijdens deze maanden loop je dus het risico op filevorming op de paden. Het kan ook verstandig zijn om de Duitse schoolvakanties heen te plannen; het eiland is erg populair bij onze oosterburen, wat kan leiden tot extra drukte op de paden.

1 gedachte over “Wandelen op Mallorca”

  1. Als ik naar Mallorca ga is het om lekker op het strand te liggen. Waarom zou ik in hemelsnaam gaan wandelen als ik op vakantie ben.

Plaats een reactie