Geen veranderingen all-inclusive toerisme Griekenland

Al maanden voor de Griekse verkiezingen gonsde het van de geruchten wat er zou gebeuren als het links georiënteerde Syriza aan de macht zou komen. Een vertrek uit de euro, het weigeren van Griekenland om de schuld aan Europa af te betalen, het stopzetten van afgesproken bezuinigingen en zelfs een mogelijk faillissement van Griekenland waren geruchten die volop in de pers kwamen. Nu de verkiezingen ruim een week geleden gehouden zijn en Syriza een flinke overwinning behaald heeft is één ding duidelijk: er gaan veranderingen aankomen in Griekenland.

Eén van de geruchten die al langer te horen is, is dat het all-inclusive toerisme naar Griekenland weleens flink aangepakt zou kunnen worden door de nieuwe regering. Feit is dat er aan all-inclusive vakanties zeker negatieve elementen zitten voor de lokale economie, net als dat er overigens positieve effecten zijn. De wens om meer inkomsten naar de kleinere lokale ondernemers te halen zou volgens sommige bronnen aanleiding kunnen zijn tot het aanpakken van de all-in pakketreizen, waarbij toeristen hun hotel nog maar amper verlaten om te eten en te drinken.

Om de geruchten te proberen te ontkrachten heeft de nieuwe Griekse minister van toerisme, Mw. Elena Kountoura, zelfs een speciaal persbericht eruit gestuurd vorige week waarin ze het volgende verklaart: “Er zullen geen veranderingen ten koste van de all-inclusive producten plaatsvinden. Integendeel, door een kwaliteitsverbetering van het specifieke product, zullen de voordelen van het toerisme voor de lokale gemeenschap, ondersteund worden.”

Wat er met deze  korte boodschap exact bedoeld wordt, is niet duidelijk. De reisbranche verwacht dat er toch wat veranderingen zullen komen. Wie dit jaar nog lekker all-in op vakantie naar Kreta, Rhodos, Kos of Corfu wil gaan die kan dat nog gewoon doen. Of er volgend jaar iets verandert dat zien we volgend jaar wel weer. De verkiezingsoverwinning van Syriza is kennelijk nog te vers om daar nu al op te gaan speculeren.

3 gedachten over “Geen veranderingen all-inclusive toerisme Griekenland”

  1. Ze moeten die Grieken maar eens heel hard uit Europa schoppen. Corrupt en lui zooitje dat het daar is. Wie schulden maakt moet ze afbetalen.

    Voor mij hoeft dat all-in toerisme sowieso niet. Krijg je alleen maar paupers en gezinnen met krijsende kinderen mee binnen.

  2. Kwaliteitsverbeteringen? Haha dat polsbandjes publiek pas je niet aan en waarom zou je ook laat het clubje gewoon lekker bij elkaar zitten.

Plaats een reactie