Parkeeroorlog bij Schiphol?

Regelmatig is de nationale luchthaven Schiphol mijn vertrekpunt voor veel reizen, ondanks dat ik in de buurt woon is de auto nog steeds de meest betrouwbare optie, ik hou niet van te laat komen en al helemaal niet als ik op reis ga. De stress van het vliegtuig missen vind ik gewoon geen fijn gevoel, en de laatste tijd blinkt de NS niet uit in enige vorm van betrouwbaarheid op het spoor.

Parkeren was tot voor kort altijd een enorme melkkoe voor Schiphol, de tarieven voor kort parkeren liegen er niet om maar de tarieven voor lang parkeren liggen al enige jaren behoorlijk onder vuur dankzij de komst van alternatieve parkeergelegenheid. Veel kantoorpanden in de omgeving van Schiphol staan leeg en zo dus ook de bijbehorende parkeergarages, je bent dus super slim bezig als vastgoedeigenaar als je de plekken weet te slijten aan reizigers die het parkeermonopolie van Schiphol zat zijn.

Parkeerprijzen onder druk

Dankzij deze aanval op de parkeerplaatsen rondom Schiphol liggen ook de prijzen onder druk, en is er eindelijk een halt geroepen aan de als maar stijgende prijzen voor parkeerplaatsen rondom Schiphol. Sterker nog de prijzen zijn in 2015 al lager dan in in 2014, betaalde ik vorig jaar rond de zelfde periode voor voor 4 dagen nog € 49,50 voor een parkeerplaats op P3, betaalde ik zojuist nog maar € 39,50 voor dezelfde parkeerplaats rond de zelfde periode.

schipol99euroOp het moment dat ik boek ontvang ik zelfs een mailtje van Schiphol dat tot maart je onbeperkt kunt parkeren voor slechts € 99 en  8 dagen parkeren voor € 49,50 daarmee is Schiphol P3 parking goedkoper dan de concurrent Quick Parking waar ik in het verleden altijd netjes ben geholpen.

Dankzij deze concurrentie is er gelukkig ook een winnaar en dat zijn de reizigers, dus laat deze concurrentiestrijd nog maar even doorgaan.

 

8 gedachten over “Parkeeroorlog bij Schiphol?”

 1. Zou ook tijd worden, we worden al genoeg uitgeknepen daar. Is het niet bij het parkeren dan is het wel voor een flesje water of een koffie.

 2. Hehehe eindelijk beginnen ze het te snappen bij Schiphol. Het is toch te gek voor woorden wat je daar betaalt voor een paar meter parkeerplek.

 3. Het zou fijn zijn als parkeren in de parkeergarages goedkoper zou worden. Is asociaal duur daar.

 4. Het is bizar maar met deze directe aanval wil Schiphol vast weer de verloren zieltjes terug winnen.

 5. Eindelijk zien ze het licht maar voor mij is het te laat ik rijd wel naar Düsseldorf, daar weten ze nog wat service is en zijn de prijzen nog een beetje normaal gebleven. Als je trouwens vliegt met lufthansa is de koffie en thee op de terminal zelfs gratis.

 6. Geweldig bericht inderdaad. Op mijn vergelijkingswebsite is ook te zien dat er steeds meer aanbieders bij komen.

  Het heeft echter wel een nadeel!

  Er zijn in het verleden diverse bedrijven geweest die slecht in het nieuws kwamen omdat ze bijvoorbeeld zonder toestemming in de auto’s hebben gereden van hun klanten.
  Dus ik moet zeggen dat we toch wel de meest positieve reviews ontvangen van mensen die parkeren bij Schiphol zelf.

 7. Neemt niet weg dat je ondanks een lage prijs altijd moet kijken naar de service, parkeerfaciliteiten, prijs en vooral reviews.

Plaats een reactie