Wintersolden start morgen

Koopjesjagers moeten vanaf morgen in België. Dan start de jaarlijkse uitverkoop van winterartikelen, die in België wintersolden heet. Tijdens de wintersolden worden producten met tientallen procenten korting aangeboden. De kortingen zijn in België altijd échte kortingen. Wettelijk is bepaald dat de korting berekend moet worden over de laagste prijs die in de maand daarvoor van toepassing is geweest voor dat artikel.

Druk openingsweekeinde

Omdat de opening van de wintersolden op een zaterdag valt, wordt er een zeer druk openingsweekeinde verwacht. In Antwerpen zal de drukte in de buurt kunnen komen van de drukte vlak voor kerst. Behalve de solden is dit weekeinde ook het laatste weekeinde van de Antwerpse kerstmarkt en ijspiste. Antwerpen heeft op zondag, net als een aantal andere Belgische steden, ook meteen de eerste koopzondag van het jaar.

Tot en met 31 januari

De wintersolden duurt tot het einde van de maand. Zaterdag 31 januari is de laatste dag van de uitverkoop. Als de winkeliers goede zaken hebben gedaan dan is op dat moment een groot deel van de wintercollectie al uit de schappen verdwenen.

De hoogste kortingen

Wie voor de hoogste kortingen gaat, die kan meestal beter wat later in de maand gaan winkelen. Vaak gaan de kortingen omhoog naarmate de solden vordert. De kans wordt dan wel steeds groter dat je naast een artikel van jouw keuze grijpt of dat jouw maat niet meer beschikbaar is in het geval van kleding of schoenen.

Populaire soldensteden

Nederlanders gaan vooral naar Antwerpen voor de solden. Andere Belgische steden die populair zijn voor een dagje of weekeindje winkelen zijn Gent, Brussel, Brugge en Hasselt. Vanuit het zuiden van Limburg rijdt men graag naar Luik om op koopjesjacht te gaan.

Plaats een reactie