Minder Russen op vakantie

De wintervakantie in Rusland loopt normaal gesproken van 31 december tot 11 januari, veel Russen nemen daarbij nog wat extra vakantiedagen op zodat men een volwaardige vakantie kan vieren.  Vanzelfsprekend gaan de russen dan graag op reis naar een bestemming buiten Rusland. De wintersport in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland staat hoog op het lijstje met favoriete bestemmingen van de Russen.

Alleen dit jaar is het aantal Russen wat met vakantie gaat drastisch teruggelopen, door de enorme koersval van de Roebel en de irritaties onderling op politiek niveau zijn vakanties in het buitenland tussen de 25 en 35 procent duurder dan de gelijkwaardige periode vorig jaar. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar verre reizen met ruim 30% is afgenomen.

Dan maar naar Egypte

Dit jaar dus aanzienlijk minder Russen op de pistes en op de Griekse stranden. uitzonderingen zijn Finland en Tsjechië. Het enige land wat dit jaar mag rekenen op een positieve balans is Egypte, het land is verhoudingsgewijs goedkoop en er zijn geen politieke bezwaren die een reis tegenhouden.

Eigen land is ook belangrijk geworden, skiën kan tenslotte ook in de eigen skigebieden van de Oeral, en in Siberië.  De aanvraag voor reizen naar deze gebieden is met 35% gestegen.

Zorgen bij Europese skigebieden

Veel skigebieden in Europa hebben de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in marketing in Rusland, vooral omdat Russische gasten veel geld uitgeven en graag exclusiviteit willen, een Hotelier in Frankrijk gaf aan dat één Rus in een dag net zoveel uitgeeft als een Fransman in zeven dagen. Geen wonder dat de Russen met open armen worden ontvangen.

1 gedachte over “Minder Russen op vakantie”

  1. Ben Nederlander getrouwd met een Russische vrouw, ze heeft een Schengen visum en is op het ogenblik in Nederland mogen wij op vakantie naar de Canarische eilanden

Plaats een reactie