Sneeuw gaat New York teisteren

Burgemeester Bill de Blasio van New York City heeft zijn inwoners gewaarschuwd voor zware sneeuwstormen die de stad vanaf vandaag kunnen teisteren. Men heeft het al over mogelijk de zwaarste sneeuwstorm ooit. Zware sneeuwval zal gecombineerd met flinke wind voor chaos gaan zorgen in de Big Apple.

De verwachting is dat er binnen één etmaal mogelijk 90 tot 100 centimeter sneeuw kan vallen. Zelfs voor een stad als New York, die wel wat gewend is, is dit een extreme hoeveelheid sneeuw. De voorspelling dat de sneeuw vandaag in de loop van de dag zal beginnen te vallen in New York. De zwaarste sneeuwval wordt vannacht en in de loop van morgen verwacht.

Oostkust

Niet alleen New York zal het zwaar krijgen. De sneeuwstorm zal een groot deel van de Amerikaanse en Canadese oostkust gaan teisteren. Voor Boston verwacht men dat het mogelijk tot 40 uur aaneengesloten kan gaan sneeuwen, terwijl de wind daar morgen rond het middaguur naar gemiddelde snelheden van 80 tot 100 kilometer per uur op kan lopen. Ongekende weercondities, zelfs voor een deel van Amerika dat wel wat gewend is op het gebied van winterweer.

Plaats een reactie