Metropol Parasol

Het Metropol Parasol is een bijzondere houten constructie in Sevilla die het plein Plaza de Encarnación nieuw leven inblaast. Op deze plek was vroeger een overdekte markt, maar deze moest halverwege de vorige eeuw plaatsmaken voor parkeerplaatsen. Aan het begin van deze eeuw werd er besloten dat het plein zijn oude functie weer terug moest krijgen en dat er een ondergrondse parkeergelegenheid moest komen. Er werd uiteindelijk gekozen voor een ontwerp van Jürgen Mayer die zich liet inspireren door de ideeën van Calatrava en Gaudi.

Paddenstoelen

Bij het uitgraven van de parkeergarage stuitte men op de resten van een Romeinse nederzetting. Deze nederzetting is tegenwoordig te bewonderen onder de Metropol Parasol die door de lokale bevolking ‘De Paddenstoelen’ wordt genoemd.
De Metropol Parasol bestaat uit een viertal niveaus. Onder de grond kun je zoals gezegd de Romeinse resten bewonderen. Op straatniveau is er een groente- en fruitmarkt. Boven deze markt is er een grote ruimte waar met regelmaat culturele evenementen worden gehouden. Op het dak van de Metropol Parasol is een wandelpad gemaakt vanaf waar je een schitterend panoramisch uitzicht hebt over de stad Sevilla. Overal langs dit pad zijn bordjes geplaatst waarop je kunt lezen wat je in de verte allemaal kunt zien. Bovenop de Metropol Parasol is er tevens ruimte voor een aantal horecagelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. In de avonduren wordt de Metropol Parasol sfeervol verlicht en kan het erg romantisch zijn hier te dineren.

De Metropol Parasol in Sevilla is geopend van 10:00-14:00 en van 18:00-23:00, er wordt een kleine entree van €1,20 gevraagd.

Wanneer je een bezoekje brengt aan Sevilla mag je dit wonderlijke bouwwerk zeker niet overslaan. Afgezien van het feit dat dit één van de grootste en meest imposante gebonden houten structuren ter wereld is straalt de Metropol Parasol veel sfeer uit en is het heerlijk vertoeven hier.

Foto: “Espacio Parasol Sevilla” by Rubendene – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Plaats een reactie