Handig omgaan met de verplichte vrije dagen in 2015

2014 was het jaar voor de werknemer, de meeste verplichte vrije dagen vielen namelijk op doordeweekse dagen waardoor je door het nemen van een extra vrije dag een lang weekend of zelfs een weekje er tussenuit kon gaan.

2015 is het jaar voor de werkgever. Veel van de vrije dagen vallen in het weekend of sluiten aan op een weekend zodat een echt langweekend (meer dan 3 dagen bijna niet voorkomt)

Goede vrijdag 3 april en Pasen 5 en 6 april

Goede vrijdag is niet voor iedereen een verplichte vrije dag, maar sluit altijd perfect aan bij de paasdagen, dus van vrijdag tot maandag ben je vrij en kun je er op uit gaan. Let wel, je bent niet alleen, heel Europa geniet van dit lange weekend dus de prijzen zijn automatisch hoger.

Koningsdag 27 april

Dit jaar viert onze koning zijn verjaardag niet op 26 april, want dat is een zondag, in plaats daarvan is maandag 27 april een nationale feestdag. Voila, weer een lang weekend te pakken.

Bevrijdingsdag 5 mei

Niet iedereen is vrij op Bevrijdingsdag, alhoewel 2015 wel een lustrumjaar is wat in een aantal cao’s aangeeft dat het personeel dan een vrije dag heeft . Bevrijdingsdag valt op een dinsdag, neem je dus maandag 4 mei vrij dan heb je met slechts één verlofdag een extra lang weekend te pakken.

Hemelvaartsdag 14 mei

De enige verplichte feestdag die je elk jaar hebt, Hemelvaartsdag valt namelijk altijd op een donderdag. Dus met een extra vrijdag (vaak toch al een brugdag) heb je weer een lang weekend te pakken.

Pinksteren 24 en 25 mei

Het laatste weekend van mei is gereserveerd voor Pinksteren, sowieso drie dagen vrij, dus een lang weekend, wie handig is neemt ook vrijdag 22 mei vrij.

Kerst 25 en 26 december en 1 januari

Tweede kerstdag valt dit jaar op een zaterdag, ik hoor de werkgevers al jubelen want dat scheelt weer een vrije dag, daarbij valt 1 januari op de daarop volgende vrijdag. Dus dat betekend dat er slechts een paar dagen nodig zijn voor een extra lange week vakantie. Waarschijnlijk is 2015 samen met 2016 de ideale week voor de werkgever als het om de kerstsluiting gaat.

© foto: cocoparisienne via pixabay

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren