Bier drinken in Pilsen

Wanneer je een grote liefhebber bent van bieren en pils is het altijd leuk om tijdens je vakantie een plaats of bestemming aan te doen waar je hobby een mooie ontmoeting heeft met de besteding van je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld in onze omringende landen genieten van de specifieke Belgische en Duitse bierculturen. Brouwerijen bezoeken, proeverijen ondergaan en nog veel meer leuke activiteiten zijn er voor de biertoeristen.
Wanneer je een echte pilsliefhebber bent mag een bezoek aan het de Tsjechische stad Pilsen zeker niet ontbreken aan je bucketlist. Uiteindelijk is deze stad toch de naamgever aan het hedendaagse pilsje, misschien wel het meest populaire biertje van onze planeet.

De brouwerij

Sinds 1898 wordt in Pilsen Pilsener Urquell gebrouwen in de Prazdrojbrouwerij . Deze Brouwerij is opgericht in 1842 en wordt ook wel de bakermat van de pils genoemd. Uiteraard wordt er wel getwijfeld of de eerste Pils inderdaad hier vandaan kwam, maar vast staat dat naam pils te danken is aan de stad en de brouwerij. Als bierliefhebber wil je dan ook zeker deze brouwerij bezoeken. Het fijne is dat er maar liefst 4 keer per dag een rondleiding is waar je aan kan deelnemen. De rondleidingen worden zowel in het Engels als Duits gegeven. Je kunt dan verwachten dat je een 90 minuten durende rondgang krijgt rond alle plaatsen van de brouwerij. Bovendien krijg je kans om een wel hele verse nog ongefilterde versie van het beroemde gerstenat over je tong en gehemelte te laten vloeien. Een absoluut hoogtepunt van je bezoek aan deze brouwerij.

De stad Pilsen

Pilsen zelf is een middelgrote stad die zich er natuurlijk goed van bewust is dat zij voor veel bierdrinkers een belangrijk oord is. Het is een mooie historische binnenstad met veel prachtige oude gebouwen en grote pleinen waar dan natuurlijk ook voldoende terrassen en horecagelegenheden zijn om te genieten van een fris glas Pilsener Urquell!

2 gedachten over “Bier drinken in Pilsen”

Plaats een reactie