Het aangename klimaat van Ibiza

Als fervent Spanje-ganger ben ik helemaal weg van het klimaat van Ibiza. Het is in de warmste maanden net iets aangenamer dan op veel andere strandbestemmingen in Spanje. Want wie denkt dat je in Spanje in de maande juli en augustus overal hetzelfde weerbeeld heeft, die zit er naast.

Het weer in Spanje

De Atlantische kust van Spanje heeft sowieso al een ander klimaat dan de kustgebieden aan de Middellandse Zee. Aan de Atlantische kust is het gemiddeld koeler, schijnt de zon minder uitbundig en is er meer kans op een wat straffere wind. Aan de Middellandse Zee heb je wat gemakkelijker te maken met té warm weer in de heetste zomermaanden. Aan de Costa Brava wordt dit overigens niet zelden afgestraft met flinke onweersbuien. De Costa del Sol in het zuiden is ook vaak erg warm. Bij temperaturen die daar vaak boven de dertig graden uitkomen in de zomer is het eigenlijk al snel te warm om nog iets te ondernemen. Dit geldt overigens ook voor de Costa Blanca, die ongeveer op dezelfde hoogte ligt als Ibiza.

Ibiza of de Costa Blanca

Waar het kwik aan de Costa Blanca vaak tussen de 30 en 32 graden uitkomt, daar blijft het kwik op Ibiza vak net een graad of twee lager steken. Deze temperaturen in combinatie met een lichte bries van zee zorgt ervoor dat het op Ibiza in juli en augustus vrijwel alle dagen perfect zomerweer is. Het hoge aantal uren zonneschijn (gemiddeld 10 tot 11 uur per dag) en de kleine kans op regen dragen hier ook zeker aan bij. Na meerdere reizen naar de Costa Blanca ben ik vorig jaar voor het eerst op Ibiza neergestreken. Het klimaat van Ibiza heeft mij aangenaam verrast. Dat je op Ibiza verder ook prachtige stranden en een geweldig uitgaansleven hebt zijn de extra pluspunten van dit vakantie-eiland.

1 gedachte over “Het aangename klimaat van Ibiza”

  1. Ibiza is gewoonweg geweldig. Niet voor niets dat ik er ieder najaar nog even naartoe vlieg om te genieten van de clubs en het heerlijke weer dat er dan nog is op de stranden van Ibiza.

Plaats een reactie