Winterzon of wintersport?

Wie de komende maanden nog op vakantie gaat die staat voor de keuze: winterzon of wintersport. Als je voor een skivakantie kiest, dan zoek je de kou op en ga je vooral actief bezig zijn. Een winterzon vakantie betekent lekker eventjes bijtanken op een warme en zonnige bestemming. Opvallend is dat beide soorten vakanties hun eigen publiek hebben. Mensen die jaar in jaar uit op skivakantie gaan die kiezen er zelden voor om in de winter naar de zon te vliegen, terwijl de vaste winterzonboekers amper over te halen zijn om hun weekje of langer in de zon in te ruilen tegen een actieve vakantie in de sneeuw.

Verschuiving

Toch zie je de afgelopen jaren een verschuiving. Het aantal skivakanties is duidelijk afgenomen sinds het begin van de kredietcrisis, terwijl het erop lijkt dat het aantal winterzonvakanties toeneemt. Zo zitten veel vluchten naar de Canarische Eilanden de komende maanden vol en is het ook vrij lastig om een een leuke en betaalbare accommodatie te vinden op Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote. Het lijkt erop dat Nederlanders in de sombere wintermaanden steeds vaker behoefte hebben aan een zonnige onderbreking.

Kosten

Een bijkomende factor is dat wintersport een relatief dure extra vakantie is. Door skipassen en skimaterialen lopen de kosten al snel op. Wie ook nog eens in de voorjaarsvakantie op wintersportvakantie wil gaan, die betaalt gewoon een serieuze hoofdprijs voor de accommodatie. Door de concurrentie lijkt het er op dat de winterzonvakanties juist steeds goedkoper lijken te worden. Vooral naar de landen waarnaar er een groot aanbod is, kun je nog wel een leuke aanbieding vinden. Een voorbeeld hiervan is Egypte, waar vooral de maanden maart en april erg aangenaam zijn.

Plaats een reactie