Winterland Hasselt

Net als in veel andere Belgische steden kun je in Hasselt een kerstmarkt vinden. Toch is die van Hasselt meer dan een gewone kerstmarkt. Om zich staande te houden tussen het immense aanbod aan kerstmarkten in de regio, heeft Hasselt een unieke formule ontwikkeld. De kerstmarkt van Hasselt lijkt eerder op een uitgebreide winterkermis dan op een traditionele kerstmarkt. Naast de verschillende winkeltjes zijn er in Winterland, zoals de kerstmarkt in Hasselt heet, tal van kermisattracties te vinden. Zo kom je er bijvoorbeeld een achtbaan, een spookhuis en een lunapark tegen. De verschillende attracties zijn wel in kerstsfeer gebracht. Zo wordt het spookhuis beklommen door de Grinch en wordt de spin vastgehouden door de arm van de Kerstman.

De gedachte achter deze bijzondere uitbreiding van de kerstmarkt is dat de kinderen nu met plezier meegaan naar de kerstmarkt. Die kunnen zich vermaken bij één van de attracties terwijl de ouders langs de verschillende kraampjes kunnen lopen. Op de kerstmarkt van Hasselt is een grote diversiteit aan kramen te vinden. Het overgrote deel van de kraampjes is te vinden in grote overdekte tenten zodat je niet in de kou, regen of sneeuw moet lopen.

De Kerstman
De gemeente Hasselt heeft aan de Kerstman gevraagd om drie weken per jaar zijn huis in Rovaniemi te verlaten en naar Hasselt te komen. Dit wilde de Kerstman wel maar dan moest er natuurlijk wel een huis voor hem komen. Dus liet de Hasselt een exacte replica van het huis van de Kerstman in Rovaniemi bouwen. De Kerstman ontvangt hier samen met enkele van zijn elven iedere dag de jongste bezoekers van de kerstmarkt. Je kunt voor vijf euro op de foto met de Kerstman. De opbrengst hiervan wordt aan een goed doel geschonken.

Op de kerstmarkt zijn er natuurlijk genoeg chalets en tenten te vinden waar je eten en drinken kunt vinden. Chalets met Hasseltse jenever mogen daartussen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn ook twee grote tenten te vinden waar je binnen even tot rust kunt komen. Zo staat er een prachtige spiegeltent waar met regelmaat optredens gehouden worden. Bij de mobiele ijsbaan is er tevens een grote tent te vinden waar je weer even kunt opwarmen.

Winterland is nog tot 4 januari te vinden op het Dusartplein in Hasselt. De kersmarkt van Hasselt is dagelijks geopend van 10:00 tot 24:00. De openingstijden kunnen per dag verschillen.

kersthasselt-6 kersthasselt-5 kersthasselt-4 kersthasselt-3 kersthasselt-2 kersthasselt

2 gedachten over “Winterland Hasselt”

  1. Hasselt, geweldige stad in Belgisch Limburg. Ik heb er mijn hart aan verloren. Kwam altijd veel in Antwerpen, maar voel me beter thuis in Hasselt. Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden!

  2. Hasselt is een stad die wat aandacht verdiend. Leuker dan Antwerpen en fantastische genever. Ik vind alleen die speculoos niet zo verrassend van smaak. Geef mij maar de speculoos van de Ollanders

Plaats een reactie