Culinair genieten in Lissabon

Bijna iedereen weet wel dat de hoofdstad van Portugal Lissabon is. Al wat minder mensen weten dat de stad in het westen van Portugal ligt aan de oevers van de Taag en niet ver van de Atlantische Oceaan. Nog minder mensen weten dat de eerste vestigingen van deze stad dateren uit 1200 voor christus. Een stad met een lange geschiedenis dus. Allemaal zaken die zeker de moeite waard zijn om een andere keer wat meer in te verdiepen. Nu gaan we ons richten op het culinaire vlak van de Portugese hoofdstad.

Dicht bij zee
Zoals eerder al vermeld ligt Lissabon zeer dicht bij de Atlantische Oceaan. Daarnaast ligt ze ook nog eens aan de rivier de Taag. Het mag dan wel duidelijk zijn dat een belangrijk element van het culinaire reilen en zeilen draait om vis. De meest populaire vis van de Portugese hoofdstad zijn de sardientjes. Naast dat Lissabon de hoofdstad van Portugal is, is het ook de ‘hoofdstad van de sardientjes’. Iedere menukaart heeft wel gerechten met deze vis en wanneer je ’s avonds door de straten wandelt, wordt je regelmatig verwelkomd met de geur van sardientjes op een grill.

Nog meer
Naast sardientjes en vele vissoorten wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de liefhebbers van eens tukje vlees op het bord. Er zijn vele typische vleesgerechten in Lissabon en Portugal. Naast al dat eten hoort natuurlijk ook een natje. Uiteraard heeft Lissabon ook op dit vlak het nodige aanbod. Portugal staat bekend om de vele lekkere wijnen en natuurlijk de Porto. Het mag duidelijk zijn dat deze dranken ook in de hoofdstad vaak gecombineerd worden tijdens een culinaire belevenis.

Unieke locaties
Naast dat het eten en drinken een zeer belangrijk element zijn voor de culinaire beleving is ook de locatie een zeer belangrijke toevoeging. In Lissabon zit je dan zeker goed. Er zijn vele leuke locaties waar je een maaltijd en een drankje kunt nuttigen. Eén van de meeste bijzondere locaties is ongetwijfeld een ‘Fado Huis’. Zoals de naam al doet vermoeden kun je op deze locatie een heerlijke Portugese maaltijd nuttigen onder het genot van Fado muziek. Een unieke combinatie voor een ultieme culinaire belevenis in Lissabon.

Plaats een reactie