Straatverkopers profiteren van staking Eiffeltoren

De straatverkopers van Parijs hebben vlak voor kerstmis een leuke meevaller. De souvenirwinkels van de Eiffeltoren zijn gesloten vanwege een staking. Het personeel wil daarmee een loonsverhoging van maar liefst driehonderd euro afdwingen. Het gevolg is dat bezoekers tijdens hun bezoek aan de Eiffeltoren geen souvenirs kunnen kopen van de populairste bezienswaardigheid van Parijs.

Voor de vele straatverkopers die onder andere rondom de Eiffeltoren zaken doen betekent deze staking kassa. Toeristen die een miniatuur van de Eiffeltoren willen kopen die doen dat nu elders. Omdat de straatverkopers vaak de eerste mogelijkheid zijn nadat de mensen uit de Eiffeltoren komen, kunnen deze mannen goede zaken doen deze dagen.

Het AD meldt vandaag: “Indien de gesprekken op niets uitdraaien, dreigt hij ermee de actie uit te breiden naar onder andere de veiligheidsdiensten, de horeca en de onderaannemers.”. De vraag is daarmee of de Eiffeltoren over enkele dagen nog te bezoeken is. Dat zou een flinke domper zijn voor toeristen die tijdens de kerstdagen in Parijs verblijven.