Kerstmarkt Amsterdam teleurstellend

Iedere stad heeft tegenwoordig een eigen kerstmarkt, het succes van het kerstmarkten wat men in Duitsland al jaren kent wordt in Nederland steeds vaker commercieel uitgebuit. Toevallig raakte ik afgelopen week op de kerstmarkt op het Rembrandtplein in Amsterdam verzeild. Een markt waar ik mij als stad diep voor zou schamen, geen enkele allure en laat staan sfeer maar keiharde commercie, met belachelijke prijzen.

Amsterdamse huisjes

De organisatie van deze markt heeft gepoogd een Amsterdamse sfeer in de stalletjes te brengen. Idee is goed, uitvoering minder. De diverse internationale standhouders proberen er nog iets van te maken door heerlijke producten te verkopen zoals echte Paella, worst uit Beieren, en kazen uit Italië. Verder is er een genoeg voor de inwendige mens te vinden zoals churros, en natuurlijk mogen echte Hollandse poffertjes op deze kerstmarkt niet ontbreken, waar je in Duitsland de lekkernijen wegspoelt met Glühwein is hier een onvervalste beker Heineken de meest verkochte drank.

Rembrandtplein, een mooie plek

Het Rembrandtplein maakt veel goed, de omliggende cafe’s bieden verwarmde terrassen maar ook de 22 bronzen beelden die de nachtwacht van Rembrandt uitbeelden zijn de sfeermakers op deze kerstmarkt. Het eten op de markt zelf vraagt om een behoorlijke duik in de portemonnee, een bordje paella ging over de toonbank voor 7 euro’. Daarvoor eet je in het nabijgelegen Vapiano restaurant een heerlijke pasta van een echt bord met echt bestek aan een echte tafel en last but not least overdekt en lekker warm.

De Rembrandtplein kerstmarkt in Amsterdam gaat na de kerst over in de wintermarkt en is perfect te combineren met het Amsterdam light festival. Dit jaar is er trouwens geen kerstmarkt op de Dam en het Damrak.

 

3 gedachten over “Kerstmarkt Amsterdam teleurstellend”

  1. Kerstmarkt in calvinistisch Amsterdam? Natuurlijk is dat niets. Voor leuke kerstmarkten moet je naar Duitsland of eventueel België. In Amsteram zijn het prutsers.

  2. Ik woon in Duitsland kwam voor een familiebezoek naar Nederland. Zij namen mij mee naar deze kerstmarkt. Ik wilde niet onbeleefd doen tegen mijn gasten maar deze markt is echt een schande en drijft de spot met de kerstgedachte en het gevoel.

Plaats een reactie