Maastricht in 2015

Een stedentrip naar Maastricht is op zich al de moeite waard. Maastricht heeft tal van leuke bezienswaardigheden die het hele jaar door de moeite van het bezoeken waard zijn. Er zijn vele mooie oude gebouwen, pleinen, musea en nog veel meer leuks. Deze wat niet Nederlands ogende stad is toch echt de hoofdstad van één van onze provincies. Toch lekker om voor je gevoel in het buitenland te zijne en gewoon met de Nederlandse taal uit de voeten te kunnen. Een stedentrip naar Maastricht wordt nog leuker wanneer er iets speciaals te doen is. De Limburgse hoofdstad heeft jaarlijks tal van evenementen die de moeite van het beleven waard zijn.

Carnaval
Ook Maastricht ligt onder de rivieren en heeft vooral een Katholieke traditie. Het zal je dan ook niet verbazen dat tijdens de carnavalsperiode er even een andere burgemeester dan Onno Hoes de scepter zwaait en de naam van de stad veranderd in Mestreech. Niet eens zo heel erg anders dan de normale naam. Het leuke van Carnaval in Maastricht is dat traditie een samensmelting is van meerdere carnavalsculturen. Namelijk van de Rijnlandse en Bourgondische Carnaval. Een unieke combinatie voor dit volksfeest. Carnaval valt vroeg in 2015. De hoogtijdagen zijn op 15,16 en 17 Februari. Natuurlijk is carnaval een nogal specifiek feest waar je van moet houden, maar voor diegenen die dat doen is Maastricht zeker een leuke bestemming.

Tefaf
De grootste kunst en antiekbeurs van Nederland vind elk jaar plaats in Maastricht. Op het nabij gelegen vliegveld van Aken/Maastricht landen in deze periode dan ook regelmatig grote privéjets uit verre rijke landen. The European Fina Art Fair is niet alleen de grootste van Nederland, maar ook van Europa. Met een kleine beurs heb je hier toch nog wat te zoeken. Je kunt je namelijk vergapen aan de fijne kunsten met exorbitante bedragen. Houdt er wel rekening meer dat je met casual kleding waarschijnlijk niet binnen wordt gelaten. Eenmaal binnen kun je al moois bewonderen en bovendien naar een bepaald slag mensen kijken die je niet dagelijks tegen het lijf loopt. De Tefaf loopt van 13 tot en met 22 maart.

Roze stad 2015
Volgend jaar is het aan Maastricht om Roze zaterdag te organiseren. Burgemeester Onno Hoes heeft al van de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel de regenboogvlag in ontvangst genomen. Een roze zaterdag in een stad waar Onno Hoes burgemeester is kan alleen betekenen dat er groots wordt uitgepakt. Een mooi jaarlijks initiatief dat een essentiële bijdrage levert aan verdraagzaamheid en tolerantie. Roze zaterdag 2015 is op 20 juni
Dit is slechts een greep van de vele evenementen die Maastricht jaarlijks organiseert. Kijk ook eens op diverse websites om te zien wat er te doen is in Maastricht en plan dan pas je leuke citytrip naar deze verassende stad.