Lichtspektakel rondom Mardasson monument

 

Dit weekend wordt in Bastogne de 70e verjaardag gevierd van de Slag om de Ardennen. Rondom het Mardasson monument wordt een groots licht- en geluidspektakel opgevoerd. Het complete monument dient als decorstuk voor een geweldige lichtprojectie rondom de Texas A&M Aggies.

Texas Aggies
De nieuwe tentoonstelling in het nabijgelegen vernieuwde oorlogsmuseum draait om vijf jongens uit Texas. We volgen hen vanaf hun Universiteit in Texas waar zij hun zorgeloze studentenlevens leiden. We zien de shock die Pearl Harbour teweeg brengt in Amerika en volgen de jongens vervolgens vanaf hun rekrutering en training naar het slagveld van Europa. Aan de hand van gebruiksvoorwerpen, filmfragmenten en foto’s wordt het verhaal van de jongens verteld. De show op Mardasson is ter ere van die vijf heren en brengt hun verhaal ook op het monument tot leven.

Praktische info
Het spektakel vindt plaats op vrijdag om 19.30u en zaterdagavond om 17.30u en 20.30u. De show is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door het Bastogne War museum. Het lichtshow wordt gemaakt door Luc Petit Creation. Dit bedrijf zorgt onder andere ook voor het licht spektakel bij de cirque du soleil shows.

Bastogne centrum
Ook in de rest van Bastogne is het weekend volop te doen. Zaterdag middag en avond zijn er overal in de stad re-enactors die de straten bevolken. Er is een ouderwets dansfeest en ouderwetse spelletjes. Een oorlogsboekenmarkt en kerstmarkt. Zondag zal een stoet met 100 militaire voertuigen door de straten

Plaats een reactie