Waar vier jij oud en nieuw? Deel 1

Sinterklaas is met zijn pieten (ik durf geen kleur meer te noemen) alweer onderweg naar Spanje op zoek naar de zon en weg van het gezeur, de kerstboom staat ook al sinds dit weekend en de tuincentra schreeuwen weer dat ze de mooiste kerstshow ooit hebben. De Supermarkten weten niet hoe makkelijk ze het kerstdiner dit jaar voor ons moeten maken en de vuurwerkfolders liggen alweer bij menig mannelijke puber onder het hoofdkussen.

Dus wordt het tijd om na te denken over jou oud en nieuw bestemming. Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste bestemmingen voor het vieren van de jaarwisseling in een ander land.

New York

Traditie getrouw tel je samen met duizenden anderen af op het plein voor Time Square. Dit jaar met een concert van de beroemde en beruchte zangeres Miley Cyrus, en het Hip-Hop duo Macklemore en Ryan Lewis. Als dat geen party wordt weet ik het ook niet meer.  Liever wat golden oldies? Geen probleem, Melissa Etherigde en Blondie laten ook wat nummertjes horen.  Het feestje heeft ook een nadeel, je moet super vroeg komen en de veiligheidsmaatregelen zijn waanzinnig scherp dit jaar, dus geen vuurwerk of alcohol. forget it.  Het feestje wordt natuurlijk af gesloten op de beroemde deun vn New York New York

London

Meer dan honderduizend mensen bewonderen elk jaar het reusachtige vuurwerk aan de rivier de Thames in London. voor het eerst is de toegang tot het spektakel niet gratis, naast een beperkt aantal plaatsen (100.000 kaarten) is de prijs voor een kaartje 10 engelse pond (€ 12,70) je bent dan wel gegarandeerd van goed zicht. Na al het gefeest nog zin in wat ander vermaak? Op Piccadilly circus vertonen diverse arcobaten en musikanten samen met veel dansers de jaarlijkse nieuwjaarsparade.

Sydney

Tjsa,  voor mij heeft deze stad geen geheimen meer, en iedere keer weer pink in een traantje weg als ik het vuurwerk in Sydney op tv zie. Drie keer !! heb ik oud en nieuw mogen vieren in de prachtige haven met het Opera house en de harbour bridge als decor voor de mooiste vuurwerk show ter wereld.  Zou ik mogen kiezen dan zou ik zo in het vliegtuig stappen om alleen al oud en nieuw te mogen vieren in Sydney.

We hebben nog veel meer steden die we gaan beschrijven, let de komende weken dus goed op, we hebben Dubai, Rio de Janeiro, Berlijn, Wenen, en nog veel meer andere bijzondere steden waar we graag eens oud en nieuw willen vieren.

Foto: © Eugene Regis

Plaats een reactie