Kerstmis in Antwerpen

Antwerpen is in trek tijdens de kerstdagen. Afgelopen weekeinde zorgde de grote opkomst van Nederlandse toeristen voor chaos op de Antwerpse wegen, maar ook de komende dagen worden er veel Nederlanders verwacht in Antwerpen. Er is voldoende te doen tijdens de kerstdagen in Antwerpen. Alleen vandaag is het allemaal wat minder, want de Belgen willen hun kerstavond vooral thuis met familie vieren. Dat betekent dat restaurants niet allemaal open zijn en dat de kerstmarkt en ijspiste eerder hun deuren sluiten.

Eerste kerstdag in Antwerpen

Op donderdag 25 december is de kerstmarkt van Antwerpen gewoon geopend, net als de dierentuin, de ijspiste en bioscoop Metropolis. Musea zijn vandaag gesloten, net als de winkels. De hoeveelheid Nederlanders in Antwerpen valt dan nog mee. Het zijn vooral Belgen die eerste kerstdag op pad gaan. Dat betekent dat je in redelijk wat restaurants zonder reservering nog aan kunt schuiven.

Tweede kerstdag in Antwerpen

In België kent men geen tweede kerstdag. Dat betekent dat het vrijdag 26 december 2014 gewoon ‘business as usual’ is in Antwerpen. Omdat toch redelijk wat Belgen vakantie hebben en de Nederlanders op Tweede Kerstdag traditioneel massaal op pad gaan, komt er veel publiek naar Antwerpen toe. De redelijk goede weersverwachting zal hier ook zeker aan bijdragen. Op de kerstmarkt zal het hoogstwaarschijnlijk extreem druk worden, net als in de bioscoopzalen. Musea zijn weer open, maar worden op deze dag druk bezocht. De winkels zijn gewoon open. Dat zorgt voor drukte in de populaire winkelstraten zoals de Meir en winkelcentra zoals Shopping Stadsfeestzaal. Het is overigens nog niet het beste moment om te winkelen. Dat is een week later, als de wintersolden van start gaat. Tijdens deze uitverkoopperiode worden kleding, schoenen en accessoires met hoge kortingen aangeboden.

Tips voor Kerstmis 2014

Je kunt naar de kerstmarkt gaan, maar de komende dagen is er meer leuks te doen in Antwerpen. Zo staat op het Zuid een prachtig IJssculptuurfestival, waarbij dit jaar de figuren van Disney centraal staan. Dankzij de Badboot kun je gaan zwemmen in de Schelde met watertemperaturen van 28 graden Celsius en de Antwerpse Zoo biedt ’s avonds een indrukwekkend China Light Festival aan. Hiervoor moet je wel eerst kaarten reserveren.

Plaats een reactie