Vuurwerkvrije parken groot succes

Vandaag start in Nederland de voorverkoop van vuurwerk, en is het afgelopen met de rustige en serene stilte in menig woonwijk. Jonge pubers zetten hun vingers op het spel wat whatsappen in 2015 erg lastig maakt, huisdieren vliegen in de gordijnen en nog steeds raak je niet gewend aan al dat gedreun dat alsmaar harder lijkt te klinken.

De parken van Landal vakantieparken hebben hier goed op ingespeeld en dat het een succes is, blijkt wel dat de vuurwerkvrije vakantieparken al maanden geleden volgeboekt en uitverkocht waren.

In no-time waren de zes parken van Landal in Nederland volgeboekt. Een deel van de parken in vuurwerkvrij om veiligheidsredenen, de bungalows in deze parken zijn namelijk voorzien van een rieten dak. de combinatie riet en vuurwerk gaan niet goed samen. Een aantal andere parken ligt redelijk afgezonderd van de bewoonde wereld, de overlast van vuurwerk van buitenaf is dus minimaal.

Alleen knallende champagne kurken

De enige knallen die op de parken zijn toegestaan zijn knallende champagne kurken, de grens bij vuurwerk ligt bij sterretjes, personeel op de parken houdt tijdens oudjaarsavond dan ook verscherpt toezicht op de naleving van de regels.

Niet alleen Landal vakantieparken zijn vuurwerkvrij

Gelukkig zijn er meer eigenaren van vakantieparken die liever geen geknal op het park hebben, zo zijn er een aantal vakantieparken in Limburg waar geen vuurwerk mag worden afgestoken en in de omgeving van Friesland is vuurwerk taboe.

De vuurwerkvrije parken zijn niet alleen ideaal voor rustzoekers, maar ook voor eigenaren van huisdieren die erg gestrest raken van het vuurwerk.

Plaats een reactie