Vliegen met kinderen

Vliegen met kinderen

Vliegen met kleine kinderen kan met recht een onaangename reis worden, het drukverschil en het geluid van het vliegtuig zorgen voor angst maar ook voor pijn op de oren. Een kind reageert daarop door te gaan huilen wat vervolgens weer zorgt voor een domino effect op de ouders en de overige passagiers. Met een klein beetje voorbereiding kan een vlucht met kinderen toch aangenaam worden.

De goede zitplek

Geef bij het boeken van de tickets al aan dat je reist met een kind, en vraag na of er speciale kinderplekken zijn, vaak zijn dit de eerste rijen in het vliegtuig. Naast dat deze plekken iets meer beenruimte hebben is tegen de wand vaak een opklapbaar babybedje gemaakt. Baby’s tot ongeveer 8 kg kunnen hier veilig vervoerd worden en rustig verder slapen.

Tot 2 jaar vliegen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kinderen gratis mee, echter hebben zij geen eigen plek en moeten dus op schoot van papa of mama mee. Dat kan bij lange vluchten echt een kweling zijn, informeer bij de maatschappij of je tegen een kleine meerprijs toch die stoel kunt boeken. Dat is voor beiden net zo prettig en ook veiliger. De gordel die namelijk wordt aangeboden voor de passagiers op schoot is namelijk niet de meest comfortabele gordel, en heeft daarnaast ook een groot veiligheidsrisico bij turbulentie.

Boek altijd een directe vlucht

Gun je zelf de luxe om een directe vlucht te boekem, overstappen zorgt echt voor extra stress zowel bij ouders als bij je kinderen, we hebben het dan nog niet eens gehad over de extra belasting op de oren door het dalen en opstijgen. Check ook alvast van te voren in ,hiermee bespaar je lange wachttijden op de luchthaven.

 Goed inpakken

Bestudeer de regels voor handbagage nog eens, en neem echt alles mee wat je tijdens een vlucht nodig zou kunnen hebben voor je baby. Neem voldoende broekjes mee en doekjes om schoon te maken maar ook een speen en de favoriete knuffel mogen niet ontbreken. Neem altijd wat extra’s mee, het komt wel eens voor dat je ruimbagage namelijk niet aankomt, dat is al een vervelende ervaring maar met een baby erbij is dit nog een fractie erger. De kinderwagen mag vaak tot aan het toestel worden meegenomen, en wordt dan direct vanaf de gate in het bagageruim gelegd. Meld je altijd bij de balie bij de gate met je kinderwagen zodat het grond personeel van het vliegveld rekening met je kan houden.

Start en landing

Het snelle hoogteverschil in zeer korte tijd zorgt voor een enorme druk op het binnenoor van kinderen. Dat zorgt vervolgens weer voor pijn en narigheid. Geef u kind tijdens het starten en landen iets te drinken of een speen zodat het drukgevoel verdwijnt door het slikken. Ook een warme doek om de oren is een truc die ik recentelijk hoorde van een stewardess, (en vraag daar gerust om)

Tijdens de vlucht

Is de ideale vluchthoogte bereikt, dan gaat het met de meeste kinderen goed, zorg ervoor dat uw baby of peuter goed drinkt. Neem een het lievelingsspeelgoed mee en probeer tijdens de vlucht voor wat afleiding te zorgen bijvoorbeeld met een cadeautje. Deze meeste luchtvaartmaatschappijen hebben vaak ook wel iets voor de kleinste passagiers bij zich zoals kleurplaten of een verassingspakketje.

heb je nog tips deel ze via de reacties hieronder

Foto: © Efraimstochter via pixabay.com

Plaats een reactie