Winterberg in de herfst

Zoals de naam Winterberg al doet vermoeden is de regio een populaire regio in het seizoen dat de regio in zijn naam draagt. Het is heuvelachtige regio niet al te ver Nederland. Er ligt redelijk wat sneeuw in de winter en er zijn ook genoeg pistes van verschillende niveaus. Maar ook andere seizoenen hebben zeker hun charme in Winterberg. Een van de mooiste en kleurrijkste periodes is ongetwijfeld de herfst.

Het mooie van de herfst ervaren
Waarom zou je nou juist in de ietwat druilerige herfst naar Winterberg reizen? De belangrijkste reden is omdat de natuur in deze tijd van het jaar op zijn mooiste is. Subtiele kleurschakeringen van het bosrijke landschap tonen zich tot aan de horizon. Rood, geel, bruin, groen en goud. Dat zijn de kleuren van de herfst. En dan natuurlijk de kleuren die daar tussen liggen.

Rustig
Omdat veel mensen niet weten dat Winterberg in de herfst op zijn mooist is, is het er betrekkelijk rustig. Dat is dan ook weer een groot voordeel. Je hebt het gevoel wat meer verbonden te zijn met de natuur en je loopt niet over de hoofden. Geen overvolle drukke restaurants en winkelstraatjes. Ook liggen de prijzen van hotels, huisjes en appartementen wat lager dan in de drukkere periodes.

Activiteiten
Ook in de herfst zijn er nog tal van leuke activiteiten te ondernemen in Winterberg. Het mag al duidelijk zijn dat wandelen er hier één van is. Ook kun je in deze periode nog prima met de fiets erop uit. Dit kan zowel over de geharde paden als over de vele mountainbikeroutes van alle niveaus. Het is natuurlijk wel de herfstperiode en je zult je wat warmer moeten kleden, maar in ruil daarvoor krijg je het mooiste Winterberg en omgeving ervoor terug.

Dus voortaan als de herfst er aan komt dan weet je in ieder geval één plek niet ver van huis waar het prima vertoeven en genieten is.

1 gedachte over “Winterberg in de herfst”

  1. Winterberg is alle seizoenen de moeite waard. Vooral voor wandelaars en fietsers biedt de omgeving van Winterberg voldoende om zich te vermaken. Wie denkt dat je persé sneeuw moet hebben om je te vermaken in Winterberg die zit daar zoooooo naast.

Plaats een reactie