Thailand: Geen ligbedden en parasols meer te huur

De stranden op Phuket moeten het momenteel doen zonder ligbedden en parasols, de huidige militaire regering heeft met onmiddellijke ingang de verhuur van deze strandbenodigdheden verboden. Deze zogenaamde strandreiniging heeft niet alleen op de verhuurders effect maar ook het aanbieden van massages, duiklessen en drankjes is met onmiddellijke ingang niet meer toegestaan.

Laem Singh beach

Één van de mooiste stranden van Phuket en van Thailand, het beroemde Laem Singh Beach is ook getroffen door deze ingrijpende maatregel van de autoriteiten. strandtentjes, restaurants en strandbars zijn in de afgelopen weken net als kleine (meestal) illegale hotels afgebroken en opgeruimd. tijdens deze opruimacties waren de stranden voor alle bezoekers gesloten.

Toeristen die op de populaire stranden willen liggen moeten hebben wel de mogelijkheid eigen strandbedden en parasols mee te nemen, echter mag het niet achter blijven op het strand. De enige uitzondering die de autoriteiten hebben gemaakt zijn de voorzieningen op de privé-stranden bij de luxe hotels.

Plaats een reactie