Vier New Year’s Eve in NYC

2014 – 2015 komt steeds dichterbij! En wat is een betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in New York? NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, nodigt iedereen uit om naar New York te komen en knallend het nieuwe jaar in te gaan. Van de jaarlijkse Ball Drop op Times Square en andere feestelijkheden in heel Manhattan tot de evenementen in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York viert het nieuwe jaar in alle vijf de wijken van de stad!

Kleurrijk het nieuwe jaar in

Een van de meest iconische evenementen tijdens New Year’s Eve is de spectaculaire Ball Drop op Times Square. De bal van deze 108 jaar oude traditie wordt aangedreven door 32.256 Philips LED-lampjes in meer dan 16 miljoen kleuren. Deze memorabele avond op Times Square begint al om 20:00 uur met het jaarlijkse Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. Gepresenteerd door Ryan Secreast zullen er 38 live optredens plaatsvinden, onder andere van de nieuwe Global Welcome Ambassador van NYC, Taylor Swift. Om klokslag middernacht is de New Year’s Eve Wishing Wall, waarbij Times Square wordt bedekt met confetti met daarop duizenden wensen van mensen uit de hele wereld.

Maar naast de welbekende evenementen op Times Square zijn er nog tal van andere spectaculaire evenementen en activiteiten tijdens en na Oud & Nieuw in de vijf verschillende wijken van New York City.

The Bronx

Speciaal voor het hele gezin neemt Thomas de stoomlocomotief kinderen en ouders mee op een gezellig sing-along avontuur waarbij ze Thomas kunnen helpen met het versieren van het station. Dit evenement maakt deel uit van de Holiday Train Show en vindt plaats in de botanische tuinen van New York.

Brooklyn

Geniet van het mooiste vuurwerk tijdens oudejaarsavond in het Prospect Park in Brooklyn. Dit gratis evenement is inclusief warme drankjes en allerlei entertainment. Toch liever binnen met Oud & Nieuw? Kom dan naar het optreden van Elton John in het Barclays Centre. Op 1 januari kun je een duik nemen op Coney Island tijdens het jaarlijkse Polar Bear Club New Year’s Day Swim.

Manhattan

Als je zin hebt in een groot feest met een geweldig uitzicht kun je op 31 december één van de Circle Line Sightseeing Cruises bijwonen in Manhattan. De cruise is inclusief hors d’oeuvres, een open bar, een DJ en een champagne toast om middernacht en biedt een prachtig uitzicht over al het vuurwerk in de stad. In het Lincoln Centre vindt dit jaar voor de derde keer het dansfeest Ring in the Swing plaats met live jazz muziek, champagne en een diner. Voor de mensen die graag sportief het nieuwe jaar in gaan is er ook een hardloopwedstrijd op oudejaarsavond. De Emerald Nuts Midnight Run begint om 22:00 uur met muziek en optredens, gevolgd door een kostuum wedstrijd en eindigt om 23:59 met een run van ongeveer 6,5 kilometer waarbij je het nieuwe jaar tegemoet rent tijdens al het vuurwerk. Houd je van dance muziek? Kom dan naar Madison Square Garden voor een spectaculair dance concert met onder andere Diplo en Skrillex.

Queens

Het Resorts World Casino in Queens host op 31 december een spectaculair nieuwjaarsfeest met een Hollywood thema op de allergrootste dansvloer van Queens. Op twee verdiepingen zullen live optredens van verschillende bands en DJ’s plaatsvinden. Een ticket is inclusief een champagnetoast en een leuke foto in één van de fotohokjes.

Staten Island

Trek je mooiste jurk uit de kast voor het New Year’s Eve Gala van het Hilton Garden Inn’s Nicotra’s Ballroom. Geniet van de lekkerste cocktails, een heerlijk diner, verschillende DJ’s, een champagnetoast en live beelden van Times Square. Lekker eten op oudejaarsavond? Ga dan naar Angelina’s Ristorante en geniet van heerlijke moderne en innovatieve Italiaanse gerechten.

Over Neighborhood x Neighborhood

New York bestaat uit vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. NYC & Company lanceerde vorig jaar de nieuwe campagne genaamd Neighborhood x Neighborhood. De campagne is een initiatief ter promotie van het toerisme naar minder bekende delen van de stad, met als doel het verwelkomen van 55 miljoen bezoekers in 2015. Neighborhood x Neighborhood focust op de bereikbaarheid en betaalbaarheid van New Yorkse wijken en legt de nadruk op buurten met een snelle hotelontwikkeling. Vorig jaar stonden onder andere de South Bronx, Queens, Coney Island, Harlem, Staten Island en Long City Island in de spotlights. Zie voor meer informatie nycgo.com/neighborhoods en nycgo.com/pressphotos en volg NYC & Company op Facebook en Twitter.

Plaats een reactie