Cruise maatschappij failliet

Met een cruiseschip op vakantie is nog nooit zo populair geweest als nu, een luxe vakantie op zee en elke dag een andere leuke havenplaats aandoen valt bij veel vakantiegangers goed in de smaak en laat de business van cruisen dan ook exploderen. De cruisemaatschappijen introduceren bijna maandelijks wel een nieuw schip wat groter is dan het grootste schip en om over luxe aan boord maar niet te spreken.

Toch heeft de stijgende lijn ook een keerzijde, kleinere rederijen zoals Peter Deilmann hebben het zwaar, de eigenaar van de MS Deutschland (een beroemd TV schip uit de TV serie Mein Traumschif) heeft drie weken geleden haar faillissement aangevraagd.

Reden van het faillissement zijn onder andere de teruglopende boekingen door de ramp met de costa concordia en de alsmaar stijgende concurrentie van de luxe cruisemaatschappijen in Amerika en de Duitse aanbieder Aida die met 11 schepen aanwezig is op de oceanen van de wereld en nog eens 2 schepen in aanbouw heeft en totaal beschikt over 13.000 boekbare cabines.

Ondanks het faillisement van de Duitse Rederij voorziet de curator een snelle doorstart, vooral gezien de cruises voor 2015 voor een groot deel al volgeboekt zijn.

foto: Ulrich Dregler

Plaats een reactie