Vakantie aan de Costa Blanca

Spanje is een enorm land met een grote diversiteit aan natuur, steden en cultuur. Gelukkig is het land dan ook goed ingedeeld in regio’s voor toeristen. Eén van de drukbezochte regio’s vinden we in het Zuid Oosten van Spanje aan de Middellandse Zee. Deze regio is bij veel Spanjegangers bekend onder de naam Costa Blanca.

Bekend bij veel toeristen
Bij veel toeristen is Costa Blanca zeer bekend. Badplaatsen als Benidorm, Alicante en Altea zijn slechts een kleine greep van de vele badplaatsen in deze regio. Benidorm is ook bekend om de vele Nederlanders die hier tijdens de winter in intrek nemen om op deze manier de koude en natte winter in Nederland te ontsnappen. Naast de vele badplaatsen is er ook in de directe regio veel te doen, waardoor je een uitstekende vakantie kunt beleven.

Allicante
Deze stad heeft een vliegveld en is daardoor voor veel mensen de toegangspoort voor de Costa Blanca. Het hele jaar door zijn er wel vluchten naar deze regio. Naast de het vliegveld is Alicante ook een leuke grote stad met tal van bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Castillo de Santa Barbara mag zeker niet gemist worden. Ook zijn er meerdere musea in Alicante. Ook de kust is leuk ingericht voor toeristen. Verder zijn er ook veel golfbanen in en rond Alicante te vinden

Kleinere badplaatsen
Als je niet van het massale houdt kan de Costa Blanca nog steeds een leuke bestemming zijn. Naast de grotere badplaatsen zijn er ook nog tal van kleinere badplaatsen waar je wat meer tot rust kunt komen en de lokale cultuur iets meer naar boven komt

De Costa Blanca is gewoon een zeer veelzijdige locatie waardoor veel mensen zich aangetrokken voelen tot dit gebied en hier hun geslaagde vakantie vieren.

Plaats een reactie