Frohe Weihnachten

Na een aantal weken met soms nog fantastisch zonnig weer hebben we nu een paar dagen waarin de herfst zich van de meest sombere kant laat zien. En wat gebeurt er als de het buiten steeds guurder en somberder wordt? Dan verlangen we naar de winter en naar kerst. Hoewel het nog niet winters is, gaan wel de eerste kerstmarkten alweer beginnen. Zeker de Duitse kerstmarkten zijn erg populair voor een leuk dagje uit.

Waar
De vraag waar de Duitse kerstmarkten te vinden zijn kan beter vervangen worden met waar niet. Elke zichzelf respecterende stad in Duitsland heeft een kerstmarkt. Een aantal bekende en grote kerstmarkten zijn te vinden in Oberhausen, Düsseldorf, Munster, Aaken en Keulen. Allemaal plaatsen die relatief dicht bij de Nederlandse grens liggen. Dit maakt het bezoeken van zo’n typisch Duitse kerstmarkt zeer aantrekkelijk. Je kan er een leuk dagje uit van maken, maar je kunt er ook voor kiezen om ergens een hotel te boeken en er citytrip van enkele dagen van maken. Zeker een plaats als Keulen leent zich uitstekend om er meerdere dagen te vertoeven.

Wat kun je verwachten
Een typisch Duitse kerstmarkt is inmiddels een echt exportproducten de opzet van dergelijke markten vind je dus ook terug in de lage landen. Leuke houten kraampjes die versiert zijn met sfeervolle verlichting. Iets wat je meteen in de kerstsfeer brengt; zeker wanneer de dagen korter worden en de nachten langer. Doe daar nog de geuren van geurkaarsen, glühwein en lekkere Duitse delicatessen zoals bratwurst, frankfurterworst, warme ham en andere lekkere wintergerechten. Deze ingrediënten zorgen voor een erg aangename beleving die ervoor zorgt dat de donkere dagen op een behaaglijke wijze voorbij zullen gaan. Sommige markten beginnen al eind september en gaan door tot halverwege februari. Alle markten hebben ook hun eigen website. Mocht je een bepaalde markt willen bezoeken, kijk dan even op de website van de betreffende markt om meer details te komen te weten.

Duitse kerstmarkten zijn erg leuk en goed te combineren met andere activiteiten, zoals kerstshoppen en cultuur happen. De Duitsers staan bekend om hun gastvrije houding en zullen je dan ook echt met alle egards bejegenen.

Plaats een reactie