Mina A’ Salam: tophotel in Dubai

Mensen vragen me regelmatig waar ze moeten overnachten in Dubai. Aangezien ik bijna dertig keer naar deze prachtige bestemming ben geweest gaan ze er van uit dat ik ze daar wel bij kan helpen. En gelijk hebben ze, want ik probeer zoveel mogelijk hotels in Dubai uit. Sommige reizen verblijf ik wel in twee of drie verschillende hotels in Dubai. Er zijn er echter een paar waar ik meerdere keren naartoe ben geweest. Dat zijn hotels waarvan je op alle manieren voelt hoe bijzonder ze zijn. In Dubai is dat volgens mij Mina A’Salam!

Arabische oase

Mina A’Salam is één van de hotels die in Madinat Jumeirah ligt. Madinat Jumeirah is één van de mooiste plekjes van Dubai. Het is een complex aan het strand waar je hotels, villa’s, horeca, winkels en ontspanning samengevoegd ziet binnen mooi totaalplaatje. Ze hebben ze traditionele bouwstijl van Dubai tot in perfectie uitgewerkt binnen het ontwerp. Hierdoor is er een magisch geheel ontstaan waardoor je mond vol verbazing open zal vallen als je er voor het eerst komt. Zoveel schoonheid, zoveel sfeer, zoveel luxe binnen één complex…. ik word er iedere keer weer heel erg blij van als ik in Madinat Jumeirah aankom.

Mina ‘A Salam

Het vijfsterrenhotel Mina A’Salam is het meest zuidelijk gelegen hotel binnen Madinat Jumeirah. Het hotel heeft een eigen oprijlaan die je tot de entree brengt. Zodra je je auto overgedragen hebt aan de vriendelijke mensen van het hotel stap je een lobby binnen die meteen indruk maakt. De in Arabische sferen gebouwde lobby maakt indruk door de stevige zuilen, de subtiele manier waarop decoraties verwerkt zijn in de ruimte en vooral het zitje in het midden. Hier zit je aan een binnenvijver die gevuld is met verse rozenblaadjes. Tijdens het inchecken wordt je een drankje aangeboden om deze procedure nog aangenamer te maken.

De kamers

Ook alle kamers en suites van Mina A’ Salam zijn in Arabische sferen ingericht. Meubels, het bed, de kussens, de badkamer, de glazen, de kleine kastjes met gratis toiletspullen, de decoraties…. ook hier is weer aan alles gedacht. Behalve een kamer die wat betreft uiterlijk zo uit het sprookje van duizend-en-een-nacht weggelopen te zijn kun je in een hotel in deze klasse natuurlijk ook alle comfort verwachten die je nodig hebt. Het allerbelangrijkste is het zalige bed waar je graag een uurtje extra in zou willen blijven liggen als er buiten de hotelkamer niet zoveel leuks te doen was.

Abra’s

Wat het hotel afmaakt zijn de kanalen die binnen het complex Madinat Jumeirah aangelegd zijn. Als gast van de hotels mag je gratis gebruik maken van de vele abra’s die tussen de abrastations varen. Hiermee kunnen gasten naar het strand, de verschillende restaurants, het zwembad van Al Qasr en winkelcentrum Souk Madinat varen.

Meer informatie?

Op de officiële hotelwebsite lees je veel meer info over Mina A’Salam.

2 gedachten over “Mina A’ Salam: tophotel in Dubai”

Plaats een reactie