Goed jaar voor autoverhuurders op Mallorca

De autoverhuurders in Mallorca zijn helemaal in hun nopjes, ondanks dat 2014 nog ruim een maand duurt zijn dit jaar alle records verbroken. Dat verklaart de brancheorganisatie voor autoverhuurders in Spanje. Dat dit bericht opmerkelijk is komt omdat deze zelfde organisatie begin dit jaar nog aangaf dat de verhuur van auto’s achterliep op de voorgaande jaren. Vooral tijdens de maanden Mei en juni waren erg zwak.

Voor het eerst zagen de autoverhuurders op het Spaanse eiland in de Middellandse zee dat in augustus ruim 99%!!! van alle huurauto’s verhuurd waren.  Op Mallorca rijden volgens schattingen meer dan 75.000 huurauto’s rond. De vloot is in verhouding met andere vakantiebestemmingen zeer modern en bestaat uit populaire modellen zoals de Fiat 500, welke uitstekend is voor de smalle wegen in Mallorca.

Opvallend was dat het in oktober erg druk was en ten opzichte 2013 10% meer verhuurd is wat de eerder genoemde slechtere periode in het voorjaar deels weer heeft goed gemaakt.  Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn in de autoverhuur sector.

Goedkope autohuur op Mallorca

Relatief gezien is een autohuren op Mallorca goedkoop, een fiat 500 huur je inclusief afkoop eigen risico en alle verzekeringen voor rond d € 120,- per week.  Echter dien je al huurder wel op te passen voor de vaak sluwe en uitgekookte trucs van de verhuurders. Brandstof pakketen, extra verzekeringen, en priority balies zijn slechts een greep uit de vele trucs die men probeert. Vooral indien je een auto vooraf hebt gehuurd via een zogenaamde carbroker (autoverhuur bemiddelaar) is het oppassen geblazen.

Plaats een reactie